Nordre Aker Budstikke

Satser i annerledesåret

De har på ingen måte gitt opp, Elvebredden Catering, i annerledesåret. Foto: ELVEBREDDEN CATERING

– Vi tar en sjanse! sier Espen Mikal Gryt, daglig leder i Elvebredden Catering til Nordre Aker Budstikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2020 kl 14:05

KJELSÅS: – Vi er i samme båt som resten av bransjen. Det er stor usikkerhet knyttet til det vi driver med, men vi har valgt å satse. Vi har i hvert fall ikke en sjanse om vi ikke prøver, sier Espen Mikal Gryt, daglig leder i Elvebredden Catering til næringslivsnettstedet E24.no denne uka. Selskapet holder til på Kjelsås.

Han forteller til E24 at erfaringen nå er at det kommer en del bestillinger i siste liten. Selskapet har derfor lagt om driften, for å kunne stille på kort varsel. Noen er på jobb på kveldstid på ordrekontoret, i tillegg har noen natteskift for å lage mat til neste morgen:

– Det er mye små arrangementer som blir gjennomført av både privatpersoner og bedrifter. Vi jobber hardt for å holde hjulene i gang, både for våre ansatte og kunder, sier Gryt.

Espen M. Gryt startet i 2003 selskapet Elvebredden Catering. Foto: Elvebredden Catering

E24.no nevner også at den eksisterende ordningen med blant annet kontantstøtte, som også Elvebredden Catering har vært innunder, nå skal fases ut, og at finansminister Jan Tore Sanner (H) varslet tidligere denne uken at han vil legge frem en egen krisepakke i høst, for å møte behovene som ikke kan vente til statsbudsjettet.

– Tar en sjanse

Tidligere i vår omtalte også Nordre Aker Budstikke cateringsselskapet på Kjelsås, som er ett av Oslos største innen bransjen. Med 30 faste ansatte, og som oppga en omsetning på mer enn 50 millioner kroner i året.

Etter kort tid med koronasituasjonen var det krisestemning, og Gryt fortalte at alle ansatte måtte permiteres, og det var forventet milliontap.

– Det er en veldig tøff avgjørelse å ta. Valget er enkelt når man ser alternativene - at man kanskje mister arbeidsplassen sin. Vårt fokus er å holde liv i bedriften, og forberede oss på at det kan bli langvarig, sa Gryt til Nordre Aker Budstikke, og at det nå gjaldt å prøve og holde selskapet i live – og kutte alle løpende kostnader.


Nå kan det se lysere ut.

– Tidligere i vår var man i limbo og visste ikke hva som ville skje. Nedstengning var et faktum og selv om man så i sommer gjenåpnet både for selskap og buffetservering er det mange som ikke har turt å satse på å gjenåpne i særlig stor grad, mye fordi kundegrunnlaget er vanskelig å vurdere, sier Gryt til Nordre Aker Budstikke nå i septemer.

Han viser til der man tidligere fikk ordre i god tid, ser man i dag at folk i større grad sitter på gjerdet til siste sekund, før de da tar kontakt og gjennomfører en bestilling.

– Vi tar en sjanse! De ansatte er naturlig nok veldig glade over å heller være på jobb og skape verdier enn å sitte hjemme i usikkerhet. Det har også vært gjort store satsninger hva gjelder internkontroll for å gi en ekstra trygghet for både ansatte og kunder, samt også være til bistand for kunder som ikke vet hvordan de skal håndtere et selskap og arrangement og samtidig ta hensyn til smittevern.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...