Nordre Aker Budstikke

Satser på bruktmarked hver måned

Noen av jentene som er klare for bruktsalg - fra venstre: Anine, Ella og Sofia. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Du tar med deg plagg du ikke bruker lenger, og som kan byttes inn i andre plagg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2020 kl 14:10

GREFSEN: – Nordmenns klesforbruk har eksplodert, en av årsakene til det er at klespriser har stupt. Billige klær er mulig bare fordi produksjonen skjer i land med lave lønninger. Dette er etisk uansvarlig, og noe vi i Home Workspace vil bidra til å sette på agendaen, sier initiativtaker Roar Smelhus.

Blant annet legges det til rette for klesbyttedag.

– Gjennom å arrangere en månedlig klesbyttedag vil vi bidra til en mobilisering av en annerledes tankegang der gjenbruk og kvalitet blir viktigere enn lave priser. Dette er en del av den store omleggingen av økonomien som er nødvendig for å sikre en bærekraftig klode.

Det skjer litt av hvert i det tidligere bankbygget i Grefsenveien. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Månedlig klesbyttedag er målet

Søndag 1. mars klokken 14.00-16.00 blir det første markedet arrangert.


– Målet er at dette skal bli et event hver måned. Dette første markedet arrangeres som en pilot for jenter i alderen 13-19, men vi har allerede fått flere henvendelser og behov for flere slike markeder for alle aldre og begge kjønn. Påmelding skjer via Home Workspace facebookside, der legges også ut informasjon om fortløpende eventer. Opplegget er at alle påmeldte tar med seg fem til ti utvalgte nyvaskede plagg for bytting, også bytter man bare med en annen deltager som har noe man ønsker seg i bytte mot eget plagg. Alle typer klær er egentlig aktuelt, men i utgangspunktet gjelder det vanlige hverdagsklær som man bruker på skolen og i fritidssammenheng.

Bystuer - fremtidens fellesskap og møteplass

Og så er det sosialt å møtes:

– Det er et behov for flere åpne, allment tilgjengelige møteplasser innendørs – såkalte bystuer – hvor unge, voksne og gamle kan henge rundt, arbeide, treffe hverandre, eller bare være til stede uten å ha en spesiell grunn til å være der. Det trengs arenaer hvor vi opplever at vi er en del av et sosialt fellesskap. Dette en noen av de bærende elementene i konseptet vi har laget rundt den gamle bankfilialen på Storo. Kom gjerne innom i forbindelse med klesbyttedagen eller ved en annen anledning, inviterer initiativtager Smelhus.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...