ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Satser på bruktmarked hver måned

Noen av jentene som er klare for bruktsalg - fra venstre: Anine, Ella og Sofia. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Du tar med deg plagg du ikke bruker lenger, og som kan byttes inn i andre plagg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2020 kl 14:10

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

GREFSEN: – Nordmenns klesforbruk har eksplodert, en av årsakene til det er at klespriser har stupt. Billige klær er mulig bare fordi produksjonen skjer i land med lave lønninger. Dette er etisk uansvarlig, og noe vi i Home Workspace vil bidra til å sette på agendaen, sier initiativtaker Roar Smelhus.

Blant annet legges det til rette for klesbyttedag.

– Gjennom å arrangere en månedlig klesbyttedag vil vi bidra til en mobilisering av en annerledes tankegang der gjenbruk og kvalitet blir viktigere enn lave priser. Dette er en del av den store omleggingen av økonomien som er nødvendig for å sikre en bærekraftig klode.

Det skjer litt av hvert i det tidligere bankbygget i Grefsenveien. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Månedlig klesbyttedag er målet

Søndag 1. mars klokken 14.00-16.00 blir det første markedet arrangert.

ANNONSE

– Målet er at dette skal bli et event hver måned. Dette første markedet arrangeres som en pilot for jenter i alderen 13-19, men vi har allerede fått flere henvendelser og behov for flere slike markeder for alle aldre og begge kjønn. Påmelding skjer via Home Workspace facebookside, der legges også ut informasjon om fortløpende eventer. Opplegget er at alle påmeldte tar med seg fem til ti utvalgte nyvaskede plagg for bytting, også bytter man bare med en annen deltager som har noe man ønsker seg i bytte mot eget plagg. Alle typer klær er egentlig aktuelt, men i utgangspunktet gjelder det vanlige hverdagsklær som man bruker på skolen og i fritidssammenheng.

Bystuer - fremtidens fellesskap og møteplass

Og så er det sosialt å møtes:

– Det er et behov for flere åpne, allment tilgjengelige møteplasser innendørs – såkalte bystuer – hvor unge, voksne og gamle kan henge rundt, arbeide, treffe hverandre, eller bare være til stede uten å ha en spesiell grunn til å være der. Det trengs arenaer hvor vi opplever at vi er en del av et sosialt fellesskap. Dette en noen av de bærende elementene i konseptet vi har laget rundt den gamle bankfilialen på Storo. Kom gjerne innom i forbindelse med klesbyttedagen eller ved en annen anledning, inviterer initiativtager Smelhus.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE