Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Satte ny rekord

TV-ansikt og racerkjører er fortsatt aktiv som racerkjører etter 20 år.

Atle Gulbrandsen har lang fartstid som racerkjører.

Atle Gulbrandsen (33) fra Tåsen kommenterer ikke bare motorsport på tv, han er også racerkjører selv for Møller Bil Motorsport. Nylig gjorde han suksess i det tyske langdistansemesterskapet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2013 kl 19:15

OSLO: Det gikk særdeles bra med en andreplass, og raskeste tid på kvalifiseringen hvor Gulbrandsen satte ny runderekord.

- Vi er strålende fornøyde med den andreplassen, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Räikkönens bil på utstilling.

Mye trening bak

- Hva ligger bak dette?

- Det ligger veldig mye trening bak dette. Denne typen racing er en lagsport. Bilen går i over seks timer med fire sjåfører. Normalt er det tre sjåfører, sier han.

Løpet inneholder også sjåførbytte, dekkskifte og fylling av bensin etter halvannen time.

- Da passer det bra å bytte sjåfør for da er vi slitne både fysisk og psykisk. Det er en ganske slitsom motorsport. Det kan bli over 50 grader i bilen og vi må holde konsentrasjonen oppe i 165 km/t hele tiden. Hvis vi gjør en feil så kan det få alvorlige konsekvenser.

Verdens lengste bane

- Hvordan påvirker dette dere?

- Vi har lang erfaring med det, forteller han.

LES OGSÅ: Som å kjøre 300 km/t!

Alle løpene i mesterskapet går på Nürburgring i Tyskland, som er verdens lengste racerbane på 25 kilometer.

- Det er en veldig krevende bane, sier Gulbrandsen, som forteller at bilen de bruker er en Audi TT med over 35o hestekrefter.

- Du har holdt på i 20 år, hva er det som motiverer deg?

- Det finnes ikke noe som er morsommere enn å kjøre racerbil. Dessuten blir jeg motivert av å konkurrere.

Nyter hvert sekund

Gulbrandsen forteller at da han var yngre hadde han to mål.

- Det ene var å bli Norgesmester i racing, som jeg ble for noen år siden, og det andre var å kunne kjøre profesjonelt på et høyt internasjonalt nivå. Det gjør jeg nå, og jeg nyter hvert sekund, sier han.

LES OGSÅ: Større en 17. mai.

Neste løp for Gulbrandsen og lagkameratene hans er 14. september.

- Hva er målet der?

- Målet er en pallplass, men hvis alt klaffer så kan vi klare å vinne, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...