Nordre Aker Budstikke

Se hva de har tenkt til å gjøre med noe av revyoverskuddet

Skuespillerne i årets Blindernrevy: Bak: Noah Singh, Herman Vang, Oscar Lunde og Konrad Haga. Foran: Rikke Vigander, Sara Kjeldsen Lie, Tuva Iuell, Sofia Tjelta og Synne Holst Hansen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Selv om vi har det bra her på berget, klager vi på den minste ting. Derfor har revysjefene på Blindernrevyen 2019 bestemt seg for å gjøre noe litt annerledes i år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2020 kl 10:06

BLINDERN: Torsdag 3. januar starter skolerevysesongen med et brak, og først ut (samme dag som Handelsgymrevyen) er Blindernrevyen.

På Blindern videregående skole i Sognsveien har det vært fullt hus og trøkk hele juleferien. Bortsett fra julaften og halve lille julaften.

– Den første dagen i intensivuka (21. desember, og første juleferiedag, journ.anm.) møtte 100 elever opp. Vi fikk opp scenen rekordraskt, sier Ole Thomas Petrusson.

Han er en av fire revysjefer på Blindern vgs. i år. Sammen med Ask Hordvei, Alva Lilya Lange og Jostein Rosvoll styrer de oppsetningen som i år har fått navnet «Privilegert». Da Nordre Aker Budstikke besøkte Blindern videregående midt i romjula, yret det av liv. Sceneriggingen var godt i gang, med lyd og lys på vei opp, og produksjonen av rekvisitter var i full sving.

Revysjefene Ask Hordvei, Alva Lilya Lange, Ole Thomas Petrusson og Jostein Rosvoll. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Har vi det for bra?

Årets Blindernrevy ser på samfunnet vårt med et kritisk blikk. Har vi i «verdens rikeste land» blitt helt blinde for hvor bra vi har det? spør Blindernreveyen «Privilegert», og legger til:

Eller er det en urettferdig antydning at hvis du er norsk er du tidenes heldiggris?
Skal man måle sin rett til å klage opp mot rikest eller fattigst?

Bandet øver til premiere! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Vi lever i et kjempeprivilegert land. Vi har alle muligheter. Likevel klager vi. Enten er det for kaldt, eller så er det for varmt. Vi er litt selvironiske på det, og vil samtidig vise at ikke alle har det så bra, sier Jostein Rosvoll.


– På hvilke måte er man privilegerte, eller klager unødvendig, her på Blindern?

– Vi klager på de minste ting. Som å ha mistet matpakka eller at det regner i sommerferien. Vi ser kanskje ikke hvor heldige vi er, sier Ask og legger til:

– Derfor vil vi gjøre alvor av det og ta ansvar, så hvis revyen går i overskudd, vil vi gi en prosentandel av overskuddet til et veldedig formål.

Hvor stor del, og til hvilken organisasjon, har revysjefene ennå ikke bestemt. Men Redd Barna nevnes som en god kandidat.

– Vi skal gjøre litt research før vi bestemmer oss, sier Alva.


Sjefskvartetten kjenner ikke til at noen annen skolerevy i Oslo har gjort det samme tidligere.

– Vi setter ikke opp en revy for å tjene penger på den. Det er ingen som fortjener penger for å sette opp en skolerevy, det er bare en morsom "jobb", sier Ask.

Humor

Revysjefene Ole Thomas Petrusson, Ask Hordvei, Alva Lilya Lange og Jostein Rosvoll. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Men selv om temaet er til ettertanke, er innholdet morsomt, bedyrer revysjefene.

– Det blir en revy sånn som vi liker å ha det på Blindern, med humor som passer for alle aldere, uten at den røde tråden er for påtrengende. Det er mange forskjellige sketsjer, og ikke for internt, selv om den er laget av ungdommer, sier Ole Thomas.


Fakta: Blindernrevyen 2019

Privilegert

Forestillinger:

 • Torsdag 3. januar 19.00
 • Fredag 4. januar 19.00
 • Lørdag 5. januar 15.00
 • Lørdag 5. januar 19.00
 • Søndag 6. januar 15.00
 • Søndag 6. januar 19.00
 • Mandag 7. januar 19.00
 • Tirsdag 8. januar 19.00
 • Onsdag 9. januar 19.00
 • Torsdag 10. januar 19.00 (kun for tidligere elever.)
 • Fredag 11. januar 19.00
 • Lørdag 12. januar 15.00

Billetter på blindernrevyen.co

Revysjefer: Ask Hordvei, Alva Lilya Lange, Ole Thomas Petrusson, Jostein Rosvoll

Instruktører: Linn Gabrielsen, Mathea Bjelke Enge, Anders Ramm

Skuespillere: Rikke Vigander, Konrad Haga, Sara Kjeldsen Lie, Oscar Lunde, Sofia Tjelta, Herman Vang, Synne Holst Hansen, Noah Singh, Tuva Iuell

Han oppfordrer folk i Nordre Aker om å komme og se revyen, selv om de ikke har direkte tilknytning til skolen.

– Revyen er veldig viktig for skolemiljøet og det sosiale. Omtrent alle sosiale happeninger gjennom skoleåret er relatert til revyen. Derfor er det viktig at folk kommer og støtter opp om revyarbeidet. Det er noe veldig mange ungdommer har glede av, og som gir mye god erfaring, sier Jostein.

Ni på scenen

I år står ni skuespillere på scenen, fire gutter og fem jenter.

– De viser stor spilleglede, og det er tydelig at de koser seg på scenen, sier Alva, som selv har vært skuespiller de to siste årene.

– Ja, jeg er jo litt misunnelig på dem, ler hun.

– Men det å være revysjef er en litt annen jobb, som også er veldig morsom. Jeg synes skuespillerne er veldig bra i år, sier Alva.

– Det blir flere musikknumre enn det pleier, og det er jo noe som pleier å slå an, sier Ask.

Gymsalen er i ferd med å forvandles til revyscene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Felles instruktør med Nydalen

De eneste eksterne bidragsyterne til revyen er instruktørene. Her har Blindernrevyen hentet inn to ferske instruktører, Mathea Bjelke Enge og Anders Ramm født i 1998, tidligere skuespillere fra Munchrevyen, og et folkehøgskoleår bak seg. I tillegg har de med den litt mer erfarne Linn Gabrielsen (24). Hunvar også en av tre instruktører for Blindernrevyen «Fleip eller Fakta» i 2017, og koreograf i Nydalenrevyen «Propaganda» i 2018.

I år har Gabrielsen også instruktørjobben hos naboen Nydalenrevyen.

– Det er en sykt bra gjeng. Vi skal satse mye på musikken i Blindernrevyen, de er sterke sangere, sa Gabrielsen til Nordre Aker Budstikke i høst.

– Man kan le av de forskjellige nummerne, men fellesnummerne er inntrykket og energien du sitter igjen med. Det er de som åpner og avslutter revyen.

Les hele intervjuet med Linn Gabrielsen her!

I fjor hadde Blindernrevyen navnet «Hva i all verden». «All verdens morsomheter», skrev Nordre Aker Budstikkes anmelder, og publikum gapskrattet seg gjennom premiereforestillingen. Du kan lese om den, se mange bilder og videoklipp fra Blindernrevyen 2018 her!

Sjekk ut anmeldelser, bilder og videoer fra tidligere Blindernrevyer (og Fagerbergrevyer) under!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...