Nordre Aker Budstikke

Se hva de mener om fortettingsforslag og skoleplanene

Da bydelsutvalget behandlet nedre Grefsen som utviklingsområde i kommuneplanen i mars 2016 gikk nærmere 2000 mennesker i tog. Om oppmøtet blir like stort når forslaget til ny kommeuneplan skal behandles torsdag, er uvisst. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I sitt siste møte før sommeren skal bydelsutvalget avgi høringsuttalelser både til forslaget til ny kommuneplan, og til skolebehovsplanen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Torsdag 15. juni er det møte i bydelsutvalget (BU) i Bydel Nordre Aker, Nydalsveien 21.

Kommuneplanen

Bydelen skal i møtet avgi sin endelige høringsuttalelse på byrådets forslag til ny kommuneplan.

Som kjent har innlemmelsen av Nydalen øst og vest som nye utviklingsområder, skapt sterke reaksjoner i bydelen.

Tidligere har bydelsutvalget vedtatt at de ikke ønsker at nedre Grefsen skal skal byutvikles eller fortettes. Nedre Grefsen ble definert som utviklingsområdet i den forrige kommuneplanen, men er i forslaget til ny plan definert som et kategori B-område, der utnyttelsesgrad ikke er fastslått.

Les også:


Nydalen vest: i 20 år har de hatt gravesmaskiner som nabo. Nå frykter de for egne boliger

Nydalen øst: Boligområdet er defnert som indsutri. – Har de i det hele tatt vært her?

I forbindelse med miljø-, plan- og samferdselskomitémøtet i mai holdt bydelspolitikerne åpent møte for å få innspill fra beboerne. På bakgrunn av disse har de ulike partiene behandlet høringsutkastet i sine grupper.

Det foreligger derfor ikke et felles forslag til uttalelse i forkant av BU-møtet. Teksten skal formuleres i møtet. Åpen halvtime i forkant av BU-møtet kl. 18 blir dermed siste mulighet til å kunne påvirke utformingen av lokalpolitikernes høringssvar.

29. mai ble det holdt folkemøte om kommuneplanens konsekvenser for Nordre Aker, i regi av miljø-, plan- og samferdselskomiteen i bydelen. Nå skal BU vedta endelig høringssvar. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Skolebehovsplan

Bydelspolitikerne skal også vedta en uttalelse til skolebehovsplanen som er på høring. Den nye skolebehovsplanen hadde flere nye forslag for Nordre Aker. Blant annet ny skole på Voldsøkka, ny skole i forbindelse med utbyggingen av Frysja, og en utvidelse av Engebråten ungdomsskole.

I forslaget til vedtakstekst uttrykkes det blant annet bekymring for kapasiteten på ungdomstrinnet i bydelen de kommende årene.

LES OGSÅ: Her er skolebehovsplanens forslag i Nordre Aker

Sykkelvei, fartstiltak og høyhus

På sakskartet står også behandling av Bymiljøetatens forslag til ny sykkeltrasé i Jutulveien, som det ble holdt åpent møte om onsdag. Les mer om forslaget her.


Bydelen skal også behandle rapporten om badevannskvaliteten ved Oslos friluftsbad. Den viste tidvis dårlig vann ved badesteder i Akerselva. Les om rapporten her.

Bymiljøetatens forslag til fartsreduserende tiltak skal også behandles. I forslaget til vedtak sies det at bydelen stort sett er fornøyd, men etterlyser oppfølging av enkelte tiltak som er meldt inn fra skolene. Les mer om tiltakene her.

En annen sak på agendaen er Avantors planer for høyhus på 17 etasjer på Gullhaug torg i Nydalen. I forslaget til vedtak står det blant annet at fotavtrykket oppleves som for stort, samt at man ønsker endringer på fasadene. Les mer om høyhuset på Gullhaug torg her: Har landet på 17 etasjer på torget.

Hele sakskartet og alle sakspapirer kan lastes ned og leses på bydelens nettsider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...