Nordre Aker Budstikke

Se hvilke Oslo-lag som er klare for cupen

Lyn sikret seieren mot Gjelleråsen onsdag, og er ett av tre Nordre Aker-lag som er klare for første runde i cupen. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Lyn sikret så vidt seier over Gjelleråsen, og er klare for 1. NM-runde senere i april. Korsvoll er ute, men både Skeid og Kjelsås er direktekvalifiserte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2017 kl 15:38

OSLO: Etter en maktdemonstrasjon av dimensjoner mot Røa i forrige uke, der Lyn slo vestkantnaboene hele 7-1, var det romerikingene fra Gjelleråsen som gjestet Kringsjå kunstgress onsdag 5. april.

Kampen var ventet å bli tøffere mot denne 4. divisjons-motstanderen, enn mot Røa, men selv om Lyn åpnet sterkest sto det målløst til pause. Ett minutt inn i andreomgang satte Johannes Johannessen kampens eneste scoring.

Til tross for at Gjelleråsen økte presset på Lyn utover i omgangen ble 1-0-resultatet stående til dommeren blåste av, seks minutter på overtid.

Lyn-Gjelleråsen 5. april. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Ødegaard: Spent på laget

– Laget skal holde i 90 minutter nå, helt klart. Men de ble nok litt redde og resultatfokuserte da Gjelleråsen fikk et par sjanser. Vi burde avgjort dette før pause, men i stedet kommer frykten for å rote det bort. Da slutter vi å spille fotball, sa trener Thomas André Ødegaard etter kampen. Les fullstendig kampreferat på Lyns nettsider.


Etter Røa-kampen i forrige uke, svarte han dette på spørsmål fra Nordre Aker Budstikke om hvor godt Lyn-laget er i år:

– Helt ærlig så er jeg litt usikker på hvor gode eller hvor dårlige vi er. Men når det er sagt, så mener jeg at vi ihvertfall bør være ett av lagene som kjemper om å rykke opp. Jeg kommer jo som trener fra eliteserien, så er vel kanskje noen som forventer at jeg kan trylle, men det kan jeg altså ikke. Så får vi se.

LES OM 1. KVALIKKAMP: Maktdemonstrasjon på Oslo vest

Konsentrasjon i Lyn. Det holdt ikke hele kampen. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Korsvoll ute

Både Lyn og nabo Korsvoll spiller i samme avdeling i årets 3. divisjon, med seriestart 17. april.


Også Korsvoll spilte sin andre kvalifiseringskamp onsdag.

Etter 4-1-seier mot Lille Tøyen i første runde, levde håpet på Korsvoll. Men i andre kvalifiseringsrunde møtte de hardere motstand i 2. disvisjonslaget Drøbak-Frogn. Kampen endte med 3-1-tap, og dermed blir det ikke noe cupspill for Korsvoll denne sesongen.

Disse er kvalifisert

Første NM-runde spilles uken etter seriestart. Cup-oppsettet ser da slik ut:

1. runde: 26. april
2. runde: 24. mai
3. runde: 31. mai
4. runde: 9. august
5. runde: 27. august
Semifinale: 20./21. september
Finale: 3. desember

Både Kjelsås og Skeid, som spiller i 2. divisjon denne sesongen, i avdeling 1 i PostNord-ligaen, er forhåndskvalifisert til NM. Det samme er disse Oslo-klubbene:


Vålerenga (Eliteserien), Grorud og KFUM (fra 2. divsijon), og Oppsal, Ullern og Frigg (som har kvalifisert seg gjennom Regionsligaen).

I tillegg gikk 4. divisjonslaget Holmlia videre etter kvalifisering.

HUSKER DU NM 2016?: Da Lyn var konger på Bislett i 20 minutter mot Tromsø i cupen…, det ble nesten cup-bombe på Grefsen stadion: Adrian og Korsvoll yppa seg mot Stabæk og Skeid trenger ikke skamme seg etter cup-møte med Strømmen

Seriestart

Det nærmer seg seriestart. Våre to 2. divisjonslag, Kjelsås og Skeid, har sitt første spark på ballen mandag 17. april klokken 15. Begge spiller på bortebane: Kjelsås mot Brumunddal, Skeid mot Nybergsund/Trysil.

Samme dag sparkes 3. divisjon, avdeling 2, igang for Lyn og Korsvoll. Korsvoll spiller borte mot Gjøvik-Lyn klokken 15, mens Lyn tar imot Tynset klokken 17 på Bislett stadion.


Lyns fotballdamer, som nesten avanserte til Toppserien i forrige sesong, spiller sin første kamp i 1. divisjon for kvinner mot Fart, hjemme på Kringsjå. Også det mandag 17. april. Klokkeslettet er 15.00.

LES OGSÅ: Slik gikk det i 2016: Lyn, Kjelsås Skeid og Korsvoll overlevde "sesongen fra helvete"

Lokaloppgjør

Og mens vi er i gang. Her er datoene for bydelsderbyene denne sesongen:

I 2. divisjon tar Kjelsås imot Skeid på Grefsen stadion i 7. runde, søndag 28. mai. Returen går på Nordre Åsen lørdag 9. september, i den 20. serierunden.

I 3. divisjon møtes Korsvoll og Lyn første gang denne sesongen på Korsvoll kunstgress i 13. runde, søndag 9. juli. Returoppgjøret går på Bislett i 26. og siste serierunde, lørdag 21. oktober.

LES OGSÅ: Vi besøkte Kjelsås drøyt to uker før seriestart. Nå finpusses vårformen!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...