Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Se hvorfor disse elevene sendes til Danmark

Simon (16), Johanna (17) og Maria Isabel (17) ble plukket ut blant Oslos beste.

INFORMASJONSMØTE PÅ HELSFYR: Utdanningsdirektør Astrid Søgnen sammen med Simon Ingebrigt Golombek, Johanna Ulvedal Marstrander og Maria Isabel Bang Jensen.

- Det blir spennende å samarbeide med de beste av de beste, sier Maria Isabel Bang Jensen (17).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.08.2014 kl 15:46

OSLO/DANMARK: Fem av landets beste elever skal neste uke delta på en internasjonal talentcamp i Danmark.

To elever fra Stavanger og tre elever fra Oslo fikk denne sommeren beskjeden: De er elevene med høyest poengsum som har gått Vg1 studiespesialisering og søkt Vg2 realfag.

- Jeg var hos besteforeldrene mine da jeg fikk vite det. Det var spennende og de ble veldig stolte da de fikk høre det, sier Maria Isabel som er elev ved Ullern vgs.

Torsdag var det informasjonsmøte på Helsfyr. Trekløveret fra Oslo fikk med det møte hverandre for første gang.

- Det var veldig hyggelig å treffe de andre deltakerne. De virket hyggelige begge to, sier Simon Ingebrigt Golombek (16), elev ved Elvebakken vgs.

LES OGSÅ: Denne nye skolen er et forbilde

Høyt nivå

Mandag 25. august er avreisedato. Ved talentsenteret, Science Talenter, skal de fem norske elevene møte et knippe elever fra andre nordiske land.

Sammen skal de få undervisning på et høyt nivå og blir kjent med andre talenter.

Talentsenteret samarbeider med lærere, og gir i tillegg videreutdanning til lærere som ønsker å bli bedre på å tilpasse for talenter.

LES OGSÅ: De vil gå på epleslang i hagen din

- Kontakt på tvers

- Selv håper jeg blant annet å lære mer om katapulter/kastemaskiner, som er årets tema ved talentcampen, sier Simon og fortsetter:

- På campen er det sikkert også flere med samme type interesser. De håper jeg å bli kjent med og at vi kan dra nytte av hverandre.

Det samme tenker Maria Isabel.

- Det skal bli veldig spennende å møte de andre elevene og å muliggjøre kontakt på tvers av landegrensene.

- Jeg håper jeg blir inspirert, utvider kontaktnettet mitt og kanskje kommer i kontakt med fremtidige samarbeidspartnere, sier hun entusiastisk.

LES OGSÅ: Plages med søppel og hærverk

- Matte og fysikk

Johanna Ulvedal Marstrander (17) har akkurat begynt i 2. klasse ved Foss vgs. Også hun gleder seg til utfordringene som vil møte dem neste uke.

- Klart jeg gleder meg; allerst først med tanke på at vi skal bygge såkalte kastemaskiner, sier Johanna.

Matte og fysikk er til daglig favorittfagene. Matte tar hun også ved Universitetet i Oslo i tillegg til skolen.

- Jeg tar nok ting ganske lett, men jeg har også jobbet en del med fagene jeg har skolen, sier hun.

Hun er nysgjerrig på å møte de andre deltakerne ved talentcampen og håper å knytte noen kontakter.

- De fleste bor jo ganske langt unna, men det gøy og spennende. Da de ringte meg midt i sommerferien, brukte jeg ikke lang tid å bestemme meg, sier hun og fortsetter:

- Jeg visste lite om hva dette egentlig dreide seg om, men visste at jeg hadde lyst til å bli med. Det er jeg veldig glad for nå.

LES OGSÅ: Her danser rektor foran 800 elever

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...