Nordre Aker Budstikke

Se, men ikke røre

Snart åpner trappa, den ser ihvertfall ganske så snart ferdig ut. Foto: STEINAR BAKKEN/KORSVOLL VEL

Ikke ennå, men det er ikke lenge igjen til trappa er helt ferdig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2018 kl 12:44

KORSVOLL: Helt tilbake til 2010 er det informasjon om trappa på en Facebook-gruppe, som kaller seg Skibakketrappen. Samme år skriver en:

– Jeg har skannet inn svar Friluftsetaten (journ. anm. nå: Bymiljøetaten) på henvendelse om bygging av ny trapp. Man skriver bl.a. at det ikke er penger til ny trapp i år. Da er det vel kanskje en erkjennelse av at det er mulig å bygge ny trapp senere (til neste år?) da man erkjenner at trappen har praktisk, historisk og funksjonell verdi. Så jeg tenker at brevet er i utgangspunktet et positivt innspill.

LES OGSÅ: Opplevde marerittet i Akerselva, Oskar (4) ble feid avgårde med strømmen

Åtte år senere

I gamle dager var det trapp her, fra Skibakken på Korsvoll, der busstoppet er i Maridalsveien, og ned mot elva. Da den ble i stadig dårligere stand, valgte etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, kommunen å skrote hele trappa.

Nå, åtte år etter ovennevnte Facebook-innlegg, ble ny trapp påbegynt.


– Trappene bygges for å ivareta trafikksikkerheten for skolebarn, som i dette tilfellet slipper å gå langs Frysjaveien. Bymiljøetaten oppfordrer skoleelevene til å bruke disse trappene og benytte gangveier langs Akerselva, sa Valerija Vaitiuk, overingeniør i trafikkplanleggingsseksjonen i Bymiljøetaten, til lokalavisa i fjor.

Steinar Bakken i Korsvoll Vel har tatt det oppdaterte bildet av trappa 19. mai.

– Trappa er per nå sperret med bånd og så mangler det noen «trinn» fra fortausnivået og opp til første avsats, forteller Bakken.

Den gamle hoppbakken over Maridalsveien

Og tilbake til Skibakken. Det er ikke tilfeldig at busstoppet i Mardialsveien, der trappa vil komme opp, heter Skibakken. For i "riktig gamle dager" var det hoppbakke over Maridalsveien, med unnarennet ned mot elva.

Og det var ikke hvem som helst som hoppet i denne bakken. Selveste dronningen skal ha vært passe skjelven i mamelukkene! Les mer om den historien her.


LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...