Nordre Aker Budstikke

Det har tatt 20 år:

Se når Korsvollhallen skal stå ferdig

Den nye Korsvollhallen. Illustrasjon: Oslo kommune

I sitt reviderte budsjett foreslår byrådet å sette av penger til Korsvollhall. Og endelig ferdigstillelsesdato er klar.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2019 kl 15:43

KORSVOLL: I revidert budsjett som blir offentliggjort på torsdag kommer byrådet til å legge fram kostnadsramme på Korsvollhallen. Det får Nordre Aker Budstikke bekreftet.

Lokalt har det vært jobbet for en hall på Korsvoll i snart 20 år.

I byrådserklæringen til det rødgrønne byrådet i 2015 ble Korsvollhallen nevnt spesielt. Reguleringsplanen for Korsvollhall ble godkjent allerede i 2014, og i 2015 var det til og med et lite håp om at den kunne stå ferdig i inneværende fireårsperiode.

Enighet om kjøp av tomt

Dette skjedde ikke, men nå kan trolig spaden snart stikkes i jorda. I april skrev Nordre Aker Budstikke at Eiendom- og byfornyelsesetaten var blitt enige om at Oslo kommune skulle kjøpe den siste delen av tomten fra Korsvoll IL og Korsvoll Arbeiderpartilag.

Den nye Korsvollhallen. Illustrasjon: Oslo kommune

245 millioner

Byrådet satte av midler til forprosjekt i 2017-budsjettet, og nå er dette kvalitetssikret, bekrefter byrådsavdelingen for idrett og kultur. Byrådet vil derfor foreslå i sitt reviderte budsjett at bystyret setter kostnadsramme nå før sommeren.

Hallen vil bli bygget sammen med en 4-avdelings barnehage, og vil være en idrettshall på 45x25 meter, pluss styrkerom. Prosjektet inneholder også forsamlingslokaler til erstatning for dagens klubbhus.

Kostnadsrammen for hele prosjektet er 245 millioner kroner, inkludert usikkerhetsavsetning.

Byrådsavdelingen opplyser videre at hallen skal stå ferdig 31. oktober 2021.


Den nye Korsvollhallen. Illustrasjon: Oslo kommune

– Når hallen står ferdig har lokale krefter jobbet for å få det til i nesten 20 år. Jeg er glad for at dette vedtaket kan komme på plass og at vi har fått opp fremdriften i prosjektet. Det har vært en gjenganger over hele byen at idrettsprosjekter ikke blir realisert, samtidig som behovet bare øker. Vi har fått til mange anlegg og har konkrete planer og penger på bordet for de nærmeste åra. Vi er et byråd som satser på idrett i Oslo. Jeg har hatt «Spaden i jorda» som et motto. Det hjelper ikke med planer og fagre løfter om det ikke settes av penger og jobbes praktisk og konkret med å få til resultater. Korsvoll IL er en stor klubb som må leie seg inn i andre haller. Nå får de endelig sin egen hall, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) til Dagsavisen tirsdag.

LES OGSÅ: Veien skal utvides og nytt fortau på plass, før byggingen av Korsvollhallen starter

Den nye Korsvollhallen. Illustrasjon: Oslo kommune

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...