Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Selger du huset ditt dyrt til utbyggere, kan du få skattesjokk

Frykten for fortetting er stor på Grefsen, etter at det ble kjent at den nedre delen av småhus-strøket er en del av utviklingsområdet knutepunktet Storo, i kommuneplanen fra 2015. Bjerkealleen og Morells vei er en av veiene i dette området. Motivet er ellers tilfeldig valgt. ILLUSTARSJONSFOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

For det er andre regler som gjelder, hvis det er utbyggere som betaler ekstra høy pris for boligen din, skriver Asker og Bærums Budstikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2016 kl 11:29

NORDRE AKER/GRESFEN: Normalt betaler ikke huseiere skatt ved salg, hvis de har bodd i huset i minst ett år. Men boligeiere som selger husene sine for høye priser til utbyggere, risikerer en stor skatteregning i etterkant, skriver Budstikka i Bærum, i en sak fra januar i år, om oppkjøpere som ofte betaler mye mer enn markedspris på mulige utbyggingsprosjekter.

– Sjekk skattereglene

– Det er viktig at folk er bevisste på dette og sjekker skattereglene. Det tror jeg ikke alle husker i kampens hete, sier administrerende direktør i Skattebetalerforeningen, Karine Ugland Virik, til Budstikka.

Skattebetalerforeningen forteller videre:

– Hvis en utbygger betaler mye mer enn hva en kjøper som kunne tenke seg å bo der ville ha gjort, så er man i faresonen. Skatteetaten fastslår at hvis prisen i det vesentlige er bestemt av muligheten for å for eksempel bygge leiligheter, så kan hele gevinsten være skattepliktig. Men dette er en unntaksregel, understreker fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen, overfor Budstikka.

– Skatt ved høy pris

– Så hvis prisen er mye høyere enn vanlig markedspris så kan du få skatt på gevinsten?

– Ja, da risikerer man det, hvis prisen er vesentlig påvirket, bekrefter Lothe til Budstikka.

Du kan lese hele saken i Budstikka her.

Bydelsutvalgsmøte

Trolig var langt over tusen mennesker samlet til bydelsutvalgsmøtet torsdag, nettopp for å snakke om kommuneplanen mot 2030 og fortetting på nedre Grefsen. Området er innlemmet i utviklingspmrådet for knutepunktfortetting på Storo. Dette ble først kjent etter at Haavard Nordlie skrev om det i menighetsbladet Talefoten.

Det forrige bydelsutvalget, og bydelsadministraasjonen, som hadde saken på høring i 2014, fikk ikke med seg at nedre Grefsen var tenkt for videre fortetting.

Tidligere byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen har tidligere bekreftet at bystyrepolitikerne var klar over hva som lå i «Storo»-begrepet i planen.

Torsdag kveld behandlet bydelsutvalget saken på nytt, og trolig var det over 1000 Grefsen-beboere tilstede i møtet.
Det verserer rykter om at enkelte beboere allerede har fått tilbud fra utbyggere om å selge. Nordre Aker Budstikke har ikke fått brakt på det rene om dette stemmer. I åpen halvtime ble problemstillingen ovenfor, omtalt i Budstikka, tatt opp av en av dem som tok ordet.

Til dette sa BU-leder Per HenryChristiansen:

– Dere som bor der må sammen stå mot utbyggere som måtte prøve seg.

Folketoget til møtet, med beboere på det «rammede» nedre Grefsen og sympatisører fra øvre Grefsen og Kjelsås, gikk fra Morellbakken skole, og strakte seg fra Storokrysset til langt forbi Storosenteret, på det lengste.

SE BILDER OG VIDEO FRA FOLKETOGET HER!

HVA GÅR SAKEN UT PÅ? Her kan du lese bakgrunnen

Hold deg oppdatert! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Følg saken om «kommunedelplan-avsløringen» her!

LES HVA LOKALPOLITIKERE HAR SKREVET:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...