Nordre Aker Budstikke

Sendte brev til de gamle som ikke får ta imot besøk

Noah Jafari (8) og andre Maridalen-elever har skrevet brev til beboere ved Lillohjemmet. Foto: REBECCA JAFARI

– Vi hørte at de ikke fikk lov å få besøk, det synes vi var dumt, forteller Noah (8), og som sammen med de andre elevene satte igang en stor brev- og gla'postdugnad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2020 kl 14:49

MARIDALEN: Det var NRK Supernytt som fredag i påskeuka fortalte om initiativet til Noah og Maridalen-elevene, som ville glede beboerne ved Lillohjemmet. De eldre får ikke lov å motta besøk, på grunn av frykt for koronasmitte. Lillohjemmet ble "vennskapseldrehjemmet" til skolen.

Noah (8) i tredjeklasse ved Maridalen skole forteller til Nordre Aker Budstikke:

– Vi hørte at de (beboerne, jorn.anm.) ikke fikk lov til å få besøk, det synes vi var dumt. Da kom jeg på ideen om at vi kunne jo sende de brev. Klassen min og noen flere elver ble med, sier Noah.

Han synes forøvrig at hjemmeskolen har gått greit, men han savner å være sammen med de andre barna ved skolen.

– Det er veldig fint å gå på Maridalen skole. Vi har også et veldig stort og fint uteområde. Forresten, kanskje kommer vi til å sende flere brev til de gamle?


Alba Jafari Dannevig (6) og broren Noah Jafari Dannevig (8) bor i Maridalen, og har skrevet brev til Lillohjemmets beboere, kanskje blir det svar å få også. Foto: REBECCA JAFARI

Mamma Rebecca Jafari forteller at både skoleledelse, lærere og foresatte var veldig positive til initiativet.

– Det ble jo gjennomført som en del av hjemmeundervisningen, elevene fikk i lekse å skrive brev. Vi samlet alle brevene elevene skrev, og hadde brevene hjemme i anbefalt karantenetid så de ikke skulle få med seg noe eventuell smitte. Så syklet Noah og jeg til Lillohjemmet og overrakte en stor konvolutt med alle brevene til beboerne, forteller Rebecca.

– Vi har fått tilbakemelding om at dette ble veldig godt mottatt. Flere av brevene og hilsningene skal også være hengt opp på veggene der. Så har vi hørt rykter om at det kanskje kommer noen brev tilbake til elevene. Vi håper på at kanskje initiativet kan spre seg til andre skoler. Dette har vært en god opplevelse for både barna og de eldre, legger hun til.

Wenche, beboer ved Lillohjemmet på Grefsen, synes det var veldig stas å få brev fra Noah. Foto: NRK SUPER/SKJERMDUMP


På innslaget på NRK Supernytt forteller beboer Wenche at hun synes dette er helt rørende, og at hun setter stor pris på å få brev.

«Hei Wenche. Jeg går på Maridalen skole og er åtte år. Jeg bor i skogen og jeg liker å spille fotball. Jeg skjønner at det er kjedelig å ikke få besøk. Jeg håper koronaviruset snart er ferdig. Hilsen Noah.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...