Nordre Aker Budstikke

– Vær så snill: Ta det med ro i veien vår

Mange barn bor i Kapellveien, mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien, her er noen av de. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Plutselig var veien ikke lenger enveiskjørt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2019 kl 20:46

GREFSEN: I forbindelse med oppgraderingen av Grefsenveien, fra Storokrysset og opp til Disen, stenges og åpnes sideveiene. Som Kapelleveien, mellom Kjelsåsveien og Grefsenveien, og som tidligere kun har vært enveiskjørt fra Kjelsåsveien, nå er toveiskjørt.

Beboerne har kontaktet Nordre Aker Budstikke, de mener at de har blitt utsatt for en ikke så bra behandling av Sporveien, som er byggherre for nye Grefsenveien:

Ikke varslet

– For mer enn to måneder siden valgte Sporveien å åpne vår del av Kapellveien for å kunne kjøre i begge retninger. Denne delen har alltid vært enveiskjørt. Dette ble ikke varslet til oss som bor her, eller noen andre for den sakens skyld. Videre ble det ikke satt opp noen skilter som varsler bilistene om hvilken fart som gjelder, forteller en av beboerne på strekningen i Kapellveien, mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien.

Det tok også lang tid før det kom et skilt som viser 30 km/t også andre veien, fra Grefsenveien mot Kjelsåsveien, først denne uka. Det er mer enn to måneder siden beboerne tok kontakt om skiltet, fortelles det.

– Vær så snill

– Ifølge vegtrafikkloven er det da 50 km/t som gjelder dersom du kjører fra Grefsenveien retning mot Kjelsåsveien. Den andre retningen er det 30 km/t som gjelder. Det er 20 barn under 16 år som bor i første del av Kapellveien, åtte av dem er under skolealder. Men selv om skiltet er oppe, så opplever vi at mange kjører for fort. Vær så snill og ta det litt med ro mellom de to fartsdumpene i veien vår, oppfordrer Ingvild og de andre beboerne.


– Vi ønsker også flere skilt og barn leker-skilt. Det har vi ikke fått noe svar på om vi får, legger hun til.

Sporveien svarer

Sporveien svarer på kritikken:

– Dessverre var varslingen mangelfull i sommer da deler av Lettvintveien ble stengt for gjennomkjøring, samtidig som Kapellveien ble gjenåpnet. Kun beboerne i Lettvintveien ble varslet med nabovarsel i posten, ikke dem som bor i Kapellveien, og det beklager vi sterkt. Den midlertidige endringen til toveistrafikk og behov for 30-skilt i retning Sinsen burde vært fanget opp, sier kommunikasjonsrådgiver Sven Øvergaard, i Sporveien-prosjektet.

Han forteller videre at rutinene i prosjektet er gått opp på nytt, sammen med entreprenør Implenia AS:

– Dette for å sikre at dette ikke gjentar seg, samt at vi ønsker å styrke varslingen. Derfor ble den siste varslingen nå på fredag, som gjaldt Bjerkealléen, varslet gjennom enda flere kanaler: Nabovarsel i posten til de beboerne som blir mest berørt, gjennom sms-varsel til et betydelig antall beboere i området, i et digitalt nyhetsbrev til drøye 1300 personer som har registrert seg som abonnenter, samt i Nordre Aker Budstikke.


– Vi har fått kritikk for tiden det tar å sette opp nye veilskilt, både i denne saken og i andre tilfeller, men det er altså slik at dette ikke er gjort på timen eller dagen. Det tar minst 10 dager for denne type saksbehandling i Bymiljøetaten, men ofte tar det enda lenger tid. Dette må godkjennes av riktig veimyndighet, som i dette tilfelle er Bymiljøetaten. Verken vi som byggherre eller entreprenøren har myndighet til å iverksette tiltak - for eksempel fartshumper, skilting, nedsatt hastighet med mer - på kommunale eller statlige veier, uten å søke godkjenning hos veimyndigheten.

– Skiltplanen i dette området er ikke hugget i stein men redigeres når vi for eksempel ser at planen ikke er god nok, eller når vi mottar innspill fra omgivelsene. Det er ikke alltid vi kan etterkomme ønskene, men i dette tilfelle ser vi svakheter med skiltingen siden kjøremønsteret i Kapellveien ble midlertidig endret. Det er altså en behandlingstid på denne type tiltak som vi ikke er herre over, avslutter Øvergaard.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...