Nordre Aker Budstikke

Senterleder om koronaperioden:

Noen av bransjene fikk omsetningsøkning

Senterleder Vilde Holte Lerbak ved Amfi Ullevaal. Foto: Karl Andreas Kjelstrup / Utlånt

– Jeg vil benytte anledningen til å gi hederlig omtale til våre hverdagshelter i butikkene her, sier senterleder Vilde H. Lerbak ved Amfi Ullevaal.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: 12. mars stengte store deler av Norge ned, på grunn av koronapandemien. Men likevel har flere butikker holdt åpne gjennom perioden, også ved Amfi Ullevaal på Ullevaal stadion. Senterleder Vilde H. Lerbak melder også om at det ble en liten omsetningsøkning i mars og april, for noen av bransjene tilknyttet senteret.

– Her på Amfi Ullevaal har vi hatt en liten omsetningsøkning i både mars og april. Dette syntes vi som nærsenter er veldig hyggelig. Tallene spriker selvsagt fra bransje til bransje, men spesielt dagligvare, vinmonopol, bokhandel, og jernvareforretninger gjør det godt, forteller hun.

Senterlederen sier det så langt ikke har vært konkurser eller nedleggelser per nå, men at langtidseffekten av krisen er vanskelig å spå.

– Noen av virksomhetene ble lovpålagt å stenge, tre virksomheter lukket «frivillig» i noen uker.

– Fokus på renhold og hygiene

Men hun sier også at koronakrisen har påvirket, og fortsetter å påvirke, handelen generelt i stor grad.


– Arbeidshverdagen for de fleste her på Ullevaal har endret seg. Noe av grunnen til at vi har beholdt omsetningen vår skyldes nok vår lokale tilhørighet, og at enda flere har oppdaget oss som et trygt og godt nærsenter å handle på. Fokuset vårt de siste ukene har vært på renhold og hygiene, samt tiltak som køsystemer, endrede åpningstider og rutiner. Det virker som om våre besøkende setter pris på dette.

Forsinket Espresso House

Men planer har også blitt forsinket:

– Flere av våre planlagte arbeider har dessverre blitt forsinket, og åpningen av Espresso House har blitt utsatt. Vi har ikke hatt noen konkurser eller nedleggelser, men langtidseffekten av krisen blir vanskelig å spå. Per i dag har nesten alle våre butikker åpne og har ordinære åpningstider. Det er også gledelig at Egon nå har åpnet igjen, fra tirsdag 26. mai. De ser nok frem til å ta imot både nye og tidligere gjester, sier Lerbak, som skryter av hvordan leietakerne har håntert krisen.

– Jeg vil også benytte anledningen til å gi hederlig omtale til våre hverdagshelter i butikkene her, som har tilpasset seg denne nye situasjonen på svært godt vis.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...