Nordre Aker Budstikke

Ser du hva dette er?

Dette er den noe spesielle støyskjermen til kommunen og entreprenør, mange containere stablet opp på hverandre, og så med støymatter snekret på. Maridalsvannet og Oset Vannbehandlingsanlegg ligger rett ved anleggsområdet. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Først var det bare containere, plassert oppå hverandre. Men det ble ikke helt bra nok.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2017 kl 16:25

KJELSÅS: Brit Selanger bor tett innpå vann- og avløpsetatens anleggstomt, for det store arbeidet med rørutskiftning i området. Det er Implenia AS som er entreprenør for kommunen og Vann- og avløpsetaten i rørarbeidet.

Arbeidet skulle etter planen avsluttes nå til jul, men det skjer ikke. Siste informasjon tilsier at arbeidene nok kommer til å pågå utover våren 2018.

Brit Selanger bor til høyre i bildet, og har fått en noe spesiell støyskjerm foran huset. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Har hjulpet

Jord og steiner kommer inn på plassen, tømmes, og så kommer andre store lastebiler og henter massene.

Sånt blir det støy av, men kommunen fant råd.


– Det har hjulpet noe. Først satt de opp mange containere som støyskjerm. Men det var jo da hull imellom, som lyden kom gjennom. Det har hjulpet med de nye støymattene de har spikret opp. Men stille og rolig kan man jo ikke si at det er, sier nærmeste nabo Brit Selanger.

Den noe spesielle støyskjermen er rundt 40 meter lang, og 5 - 6 meter høy.

Prosjektleder i Vann- og avløpsetaten, Bjørn Vessia, forteller at det i utgangspunktet var snakk om en støyskjerm, mot naboene. Men da en lav skjerm i tre.

Stålcontainere

– Men det hadde hverken jeg eller entreprenøren noe tro på, i forhold til tilstrekkelig effekt. Høy treskjerm kunne vi ikke bygge på grunn av vindfang- og stabiliteringsproblemer. Vi måtte uansett ha noe tungt og stabilt og det er stålkontainere. For ytterligere støydemping er den kledd med isolasjonsmatter.

– I dette tilfellet er det snakk om en midlertidig støyskjerming. Vi har inntrykk av at de mest berørte naboene er godt fornøyd med støydempningseffekten har jeg fått beskjed om og foreløpige støymålinger har vist det samme, sier Vessia.
 
LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...