Nordre Aker Budstikke

Ser du hvor dette er?

Store endringer i området i løpet av de siste 100 årene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2018 kl 07:56

KJELSÅS: Endringer skjer hele tiden, også der vi bor. Dette bildet er fra den tidligere husmannsplassen Grønvold, og skal være foreviget rundt århundreskiftet ved 1900.

Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen forteller:

– Den tidligere husmannsplassen Grønvold ligger på høyden øst for Akerselva et stykke ovenfor Brekkedammen, og hadde jorder helt ned til elva. Opprinnelig var det en husmannsplass under Kjelsås gård, men den ble senere brukt som bolig for en av sagmestrene på Brekke bruk.

I bakgrunnen er Oset gård, i en etasje og jernbanen mellom Oset og vannbehandlingsanlegget, som var i drift i 1867.

Grønvold i dag, gjerdet bak er mot anleggsveien, som brukes i disse dager og en god stund fremover i forbindelse med utvidelse av Oset vannbehandlingsanlegg. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE


Grønvold står fortsatt, men nå er det kun en bygning ved hovedhuset, og det er rødt. Det er også et uthus på plassen i dag.

Det er ikke så fredelig ved Grønvold i dag, da Oset vannbehandlingsanlegg benytter anleggsveien bak huset, til inn- og utkjøring i forbindelse med at anlegget skal lage nye vannbassenger inne i fjellet. Gjerdet mot anleggsveien synes også bak huset, på det nye bildet.

Fram til årsskiftet 2017/18 ble Grønvold utleid til en barnehage, men per i dag er huset ikke i bruk. Bymiljøetaten opplyser at før det eventuelt kan leies ut igjen, vil det måtte gjøres en vurdering av tilstanden på bygget, og om det eventuelt trenger rehablitering.

En etasje til

Bilde nummer to er fra 1908 og viser at Oset gård har fått en etasje til. Det kan også skimtes en bru ved den nederste kummen som går over til det lille røde huset som står der nå (og som er hvitt på bildet).


Takk til Roy Jensen for utlån av bilder med informasjon.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...