Nordre Aker Budstikke

«Gangvei til besvær»:

– Ser ut som en nypløyd potetåker med masse løse steiner

Tom Kristiansen og hunden Nano bruker ofte nevnte gangvei, men kommunen tar ikke ansvar for vedlikeholdet. Foto: Tiril Haga

Bymiljøetaten mener at gangveien ikke er deres ansvar. Det synes beboer Tom Kristiansen er merkelig, for den er skiltet med gangvei.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2020 kl 13:43

GREFSEN: – Jeg har jo gått her selv da jeg var liten og skulle til skolen. Veien har aldri blitt gjort noe med, mener Tom Kristiansen fra Grefsen.

Gangveien mellom Lilloe-Olsens vei og Gamle Kjelsås vei er godt brukt ifølge Kristiansen, særlig av skoleelever og de som skal til kirken. Kristiansen har bodd i området i over 50 år og mener det er en gangvei til besvær.

– Jeg har bodd i gata her i mer enn 50 år og har både sett og hørt om folk som snubler, vrikker beinet og faller på is og snø. Årsaken er at disse gangveiene ikke vedlikeholdes av noen. De er hullete og overflaten ser ut som en nypløyd potetåker med masse løse til dels store steiner. Om vinteren er det ingen som måker eller strør når det er glatt, sier Kristiansen.

Han forteller at han prøver å måke her selv om vinteren, men at det er vanskelig å unngå å ødelegge snøfreseren.

Gangveiskiltet. Foto: Tiril Haga

Tok bort skilt

Kristiansen har flere ganger prøvd å ta opp gangveiens tilstand med Bymiljøetaten.

– Først så fikk jeg avslag på at Bymiljøetaten hadde ansvaret. Da svarte jeg at det synes jeg var merkelig siden den er skiltet. Da skrudde de ned det skiltet, men i andre enden er det fortsatt et skilt, påpeker Kristiansen.

Bymiljøetaten svarte ifølge Kristiansen at om dette er kommunens ansvar, hadde veien vært for smal til å bruke maskinene deres for å gjøre veien til et tryggere sted å gå.

– Den er like bred som et fortau, så det er jo ikke riktig. Det beste hadde jo vært å ha fått et asfaltdekke her, mener Kristiansen.


Han forteller videre at i tidligere år så ble veien vedlikeholdt av vellet, som ikke er aktivt lenger.

Gangveien fortsetter fra Gamle Kjelsås vei mot kirken.

– Der må man også gå med aktsomhet for å unngå skader, sier Kristiansen, men at dette da er på kirkens grunn.

– Ikke tatt over drift

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Bymiljøetaten, de svarer at arealet er regulert til gangvei i tre meter bredde, men at området ikke er bygget i henhold til regulering.

– Per dags dato er ikke denne veien bygget i henhold til regulering som gangvei, og Bymiljøetaten har ikke funnet noen dokumentasjon på at denne stien er tatt over av Bymiljøetatens drift. Det er mange områder i Oslo som har en regulering som tilsier at området skal være offentlig, men som av ulike årsaker ikke driftes av veimyndigheten. En kommunal gangvei skal for eksempel ha asfaltdekke. Vi har ingen gyldige skiltvedtak på skiltet. Siden skiltingen viser at det er gangvei og at dette er et offentlig skilt bør nok skiltet fjernes, sier pressevakt Guro Birkeland Tangen.

– Skremmende

Kristiansen svarer om Bymiljøetatens tilbakemelding:

– At Bymiljøetaten fraskriver seg alt ansvar er skremmende. Gangveien er benyttet av det offentlige og da må det offentlige ta ansvar for den, sier Kristiansen, og viser også til reguleringen som gangvei.

– Jeg bor like ved og erfarer hvert år at brukere av gangveien faller og skader seg. Vi har hatt barn som har slått hode og de blødde så kraftig at de måtte på legevakten og sy. Om Bymiljøetaten hadde tatt sitt ansvar kunne slike hendelser unngås fremover.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...