Nordre Aker Budstikke

Gatekjøkken ble stengt på dagen

Bilder fra kontrollen torsdag kveld. Foto: MATTILSYNET

Mattilsynet og politiet aksjonerte torsdag mot et serveringssted i bydelen, og stengte det umiddelbart på grunn av manglende skadedyrsikring. Fredag har det fått tillatelse til å åpne igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2019 kl 17:02

TÅSEN: Torsdag kveld ble et gatekjøkken på Tåsen stengt av Mattilsynet, da tilsynet var på tverretatlig kontroll.

– Grunnlaget for stengingen var at lokalene er mangelfullt skadedyrsikret, og at det ble funnet spor av skadedyr i lokalet der mattilberedingen foregår, blant annet avføring fra mus, sier Håvard Johansen, fungerende seksjonssjef i Mattilsynet.

Mattilsynet fattet hastevedtak om stenging på stedet.

– Det er alvorlig når vi går inn og stenger et matserveringssted, da vurderer vi stedet som helsefarlig for tilbereding og servering av mat, sier Johansen.

Seksjonsleder i Mattilsynet, Håvard Johansen. Foto: MATTILSYNET

Må sikre bedre renhold

Drifteren ble pålagt å foreta en skadedyrutbedring, med hjelp av eventuelt et skadedyrfirma.

– Stedet får også vedtak på å bedre renhold og vedlikehold. Nå er det opp til virksomheten å utbedre våre pålegg, og så drar vi igjen ut på befaring på stedet når påleggene skal være etterkommet, inntil videre blir stedet stengt, sa Johansen fredag morgen.

Mattilsynet fant blant annet muselort. Foto: MATTILSYNET

Ifølge Johansen vil virksomheter som eventuelt gjentar alvorlige regelverksbrudd kunne bli ilagt karantene.

Åpent fredag

Mattilsynet opplyser at gatekjøkkenet ble kontrollert igjen fredag formiddag, og serveringsstedet etter denne kontrollen hadde etterkommet påleggene, og igjen fikk tillatelse til å åpne.

Politiet var også med på kontrollen av stedet torsdag kveld, men opplyser at de ikke oppretter noen sak etter kontrollen av stedet.

Nordre Aker Budstikke har fredag vært i kontakt med eierne av gatekjøkkenet, men det har ikke lyktes å få en kommentar.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...