Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Setter ned fartsgrensen og inn med fartshumper

Ned med farten og inn med fartshump forbi Maridalen skole Foto: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Bymiljøetaten foreslår nye fartshumper og vil sette ned fartsgrensen i Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2015 kl 19:42

MARIDALEN/TÅSEN: I hvert fall på strekningen forbi Maridalen skole, i Gamle Maridalsvei. I tillegg til fartshump ved skolen. I dag er det 40 km/t forbi skolen, den foreslås nå senket til 30 km/t. Fra der Kasaveien går ned fra Gamle Maridalsvei, og videre mot Hammern, skal det fortsatt være 60 km/t, ifølge Bymiljøetaten.

Les også: Brunsnegle-kickoff til mandag - nå skal de bort!

Høring

Hvis Bymiljøetaten får innvilget sine ønsker. Forslagene skal ut på høring i blant annet bydelen, og godkjennes av miljø- og samferdselsbyråden.

– Vi går nå gjennom bydel for bydel, drar på befaringer og vurderer innspill fra lokalbefolkningen, sier avdelingsdirektør i Bymiljøetaten, Anette Bjerke.

Av sakspapirene som er sendt bydel Nordre Aker, står det også at forslagene er lagt frem i forbindelse med budsjettposten Aksjon skolevei.

Les også: Kjærlighet, historie, og lokale drittsekker å bli glade i!

Tåsenhump

Ved Tåsen skole foreslås fartshump i Nils Bays vei, mellom Tirilveien og Nordbergveien.

De foreslåtte endringer i fartsgrensene og etablering av nye fartsdempere krever et vedtak fra Byråden for miljø og samferdsel, men som nevnt skal de først ut på høring, blant annet hos lokalpolitikerne i Nordre Aker, Brann- og redningsetaten, Fellesutvalget for utrykningspersonell, Oslo politidistrikt og Ruter. Frist er 15. september.

Les også: Flamingo skal selges!

Kjenner til rapporten

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om lokalinitiativ til rapport om skoleveiene i bydelen. I høringspapirene i forbindelse med Gamle Maridalsvei og Tåsen skole, skriver etaten også at den er kjent med rapporten om skoleveiene i Nordre Aker, men at forslag om fartsgrenser og fartsdempere i nevnte rapport vil bli gjennomgått senere.

– Vi tar sikte på å gjennomgå bydel Nordre Aker i 2016, står det videre.

Betzy Kjelsbergs Vei

I sommer har også bydelen mottatt henvendelse fra beboere i området Betzy Kjelsbergs vei, og som oppfordrer til fartshumper også der.

– Flere er forundret over at det ikke er fartsdumper i nærheten av fotgjengerfeltet på toppen av Skolebakken. Her passerer mange skolebarn til og fra Grefsen skole. Det er heller ikke mange som holder fartsgrensen på 30 km/t, mener innsender av oppfordringen til bydelen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...