Nordre Aker Budstikke

Setter tak på hvor mange som kan være inne i butikken samtidig

Joker-butikken i Carl Kjelsens vei, og hvor det også er Post i butikk. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nye tiltak for å redusere smittepresset.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2020 kl 14:36

NORDBERG: Det er Nettavisen som tirsdag forteller om Virke Dagligvare, som inkluderer Coop, Bunnpris og NorgesGruppen, og som sammen om å innføre begrensninger i de minste butikkene.

«Brustad-buene, som er de små butikkene som også kan ha åpent på søndager, skal ikke få lov til å ha mer enn åtte personer samtidig i butikken, og alle kunder skal holde en avstand til hverandre på minst én meter. Det opplyser Virke Dagligvare i en pressemelding. Hensikten er å bidra til å redusere smittepresset (journ. anm. ref. koronaviruset), og sørge for at kundene kan opprettholde en avstand til andre kunder på én meter. Under Norgesgruppen vil dette først og fremst gjelder Joker-butikkene.», står det i saken i Nettavisen.

Nordberg

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Joker Nordberg i Carl Kjelsens vei, som også har Post i Butikk-funksjon. Butikkledelsen sier de har mottatt nye retningslinjer og selvfølgelig vil følge disse.

Samtidig opplyses det at det den siste tiden ikke ofte har vært flere enn åtte personer i butikken, ifølge ledelsen i Joker på Nordberg.

Større butikker

– Vi har stengt ned salatbar og en del sånne uemballerte varer, sier Johnny Hansen, butikksjef på Coop Mega på Storo Storsenter, til NRK tirsdag.


For å hindre smittespredning av koronaviruset har det tirsdag kommet nasjonale råd til butikker og kunder.

Det oppfordres til å holde en meters avstand mellom personer inne i butikkene. Dette gjelder både de som hoster eller nyser og friske personer. Tette køer utenfor eller i butikkene bør unngås. Mattilsynet oppfordrer til hyppig rengjøring av dørhåndtak og flater som berøres hyppig.

Dette skal du gjøre som kunde:

  • Bruk kontaktløs betaling når det er mulig, som «tæpping» eller Vipps.
  • Hold en meters avstand til ansatte og andre kunder.
  • Ikke ta på andre varer enn de du skal handle.
  • Følg generelle hygieneråd

Avstand

Rema 1000 Kjelsås er en av butikkene som har innført lokale tiltak for å opprettholde avstand mellom kundene. På Facebook skriver de:


– Vi ber om forståelse for at vi nå er nødt til å stenge kasse 2 og 4, og med dette kan det kanskje skape litt ekstra kø. Vi bemanner kun kasse 1, 3 og 5, dette for at alle dere skal få god avstand mellom dere når dere betaler! Vi minner også om at dere bør holde 1 meter avstand mellom dere i køen. Vi jobber på spreng for å fylle opp butikken etter hamstringen i helgen, og gjør så godt vi kan.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...