Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Sier ja til 416 nye studentboliger i Oslo

Ny situasjon sett fra turstien langs vestsiden av Akerselva. Ny bebyggelse er oppført i skråningen bak eksisterende bevaringsverdige bebyggelse i Gjerdrums vei 10 A og B, og eksisterende P-plass er erstattet av grønne uteoppholdsarealer. Foto: ARCANSA AS

I Nydalen og ved Universitetet på Blindern.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2016 kl 13:30

NYDALEN/BLINDERN: Det er studentavisa Universitas som forteller om vedtaket av de fire samarbeidspartiene på Stortinget, Høyre, Venstre, Krf og Frp, om å finansiere 416 nye studentboliger i Oslo og Akershus i 2016; i Gjerdrums vei 10 og i Blinderveien 6. Totalt ble det vedtatt 2200 nye studentboliger i statsbudsjett for 2016.

Vil ha flere

Men studentenes Velferdsting synes det ikke er nok.

– Det er bra at man opprettholder satsningen på studentboliger. Det som ikke er så bra er at man stopper opp på 2200 boliger når man vet at vi trenger 3000 i året for å få en utvikling som går i riktig retning. Velferdstinget mener at det ideelt sett burde bli bygget 4000 boliger i året, ifølge Simen Eriksen, lederen for Velferdstinget i Oslo og Akershus til Universitas.

– Godt tilskudd

Stortingsrepresentant Kristin Vinje (H) svarer:

– Selv om det fortsatt er behov for flere studentboliger, er dette et godt tilskudd. Det er viktig at dette prioriteres. Vi har aldri måttet krangle om byggingen av studentboliger, så de har vært viktige både for Regjeringen og Stortinget, sier stortingsrepresentant Kristin Vinje (H). Les hele saken på Universitas.no.

Nordre Aker Budstikke har også tidligere skrevet om kommende nye studentboliger i Nydalen.

Flere studentboliger på gang i Nydalen

Her fra ovennevnte sak i fjor, om utbygging i Gjerdrums vei 12:

«Avantor er også i gang med å omregulere eiendommen rett over Akerselva, Gjerdrums vei 10 B, C og E til studentboliger. Her foreligger flere alternative forslag, blant annet ett med tre nybygg på 11-13 etasjer osm vil gi 460 nye studentboliger på denne eiendommen. Nordre Akers bydelsutvalg støtter imidlertid et alternativt forslag der en av de foreslåtte høyblokkene reduseres i størrelse noe som vil gi totalt 347 nye studentboliger.»

«De eksisterende, gamle industribyggene i Gjerdrums vei 10 B og C forelsås bevart, men omgjort til studentboliger. Turveien og grøntstrukturen langs Akerselva bevares i begge forlagene.»

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...