Nordre Aker Budstikke

Her er de tre første artistene til jubileumsutgaven av OverOslo

Sigrid på OverOslo i 2018. Foto: Tiril Haga

OverOslo fyller ti år i 2020, og allerede nå er lørdagens store headliner klar: Sigrid kommer tilbake for å sette punktum for tiårsjubileet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSENKOLLEN: Onsdag er sirkuset i gang igjen! Åtte måneder og noen dager før OverOslo arrangeres på Grefsenkollen for tiende gang, er det første artistslippet klart, og det inneholder en trippelbukett:

Sigrid, Lars Vaular og Fagernes Yacht Klubb.

Fra lovende til stor

Og det første slippet inneholder lørdagens headliner. To år etter sin første opptreden på OverOslo, har Sigrid tatt steget opp til headliner-status på en Oslo-festival:

«Det er allerede bestemt at fyrverkeriet fra Ålesund avslutter hele ballet på OverOslo 2020,» melder festivalen i en pressemelding.

Sigrid var et hett navn allerede i 2018, da hun spilte på OverOslo for første gang. I dag har hun blitt stor nok til å headline lørdagen i 2020. Foto: Tiril Haga


«Unge Sigrid (har) fra første stund blitt betegnet som Norges nye pophåp,» skrev Aftenposten etter «Don't kill my vibe»-sangerens OverOslo-debut i 2018. Et godt (og vel) år senere må hun kunne sies å ha levd opp til forventningene.

– Det er en liten håndfull norske artister som er store nok til å headline en lørdag hos oss, og dem vil det alltid være skarp konkurranse om. Derfor er vi veldig glade for å ha landet Sigrid, sier festivalsjef Thorkild Gundersen til Nordre Aker Budstikke.

Flere gjensyn

Klar for OverOslo-lørdagen 20. juni er også Lars Vaular, som er ute med ny musikk. Han sto på scenen på OverOslo sist i 2016.

Lars Vaular er tilbake på OverOslo i 2020. Foto: MAREN THORSEN BLESKESTAD (Arkivfoto)

Tredje artist som er bekreftet til sommerens festival er Fagernes Yacht Klubb.


«Fagernes Yacht Klubb skaper en fantastisk stemning på lørdagskvelden på Grefsenkollen, og etter to år med allsang og glede er bandet nå blitt fast lørdagsinventar på festivalen,» skriver festivalen i pressemeldingen.

– Lørdagen i 2019 ble den kanskje festligste dagen i OverOslos historie, og med disse bookingene føler vi at vi er på god vei mot den samme, gode stemningen i 2020, sier Gundersen.

– Med tre artister som har vært hos dere før, er dette å starte med noen trygge bookinger?

– Det er viktig for oss å booke norske artister, og etterhvert har alle de store vært hos oss på ett eller annet tidspunkt. Da må vi leve med at de har spilt her før, sier Gundersen.

Teft

– Sigrid er én av mange artister som har spilt på OverOslo da karrieren hennes var i startgropen, og som kommer tilbake når det har tatt av. Hvordan opplever dere det, og betyr det at dere har spesielt god teft der oppe på kollen?


– He, he, vi håper og tror vi har teften, ja. Sigrid har gått gradene i Norge, men ennå ikke vært headliner på en Oslo-festival. Det blir hun for oss nå, for første gang. Det føler vi er fullt fortjent, vi er store fans her oppe, og det tror vi også publikummet vårt er, sier Gundersen.

Det skal ytterligere fire artister på plass før lørdagen er komplett, og billettene kommer for salg 14. oktober.

OverOslo arrangeres i 2020 for tiende gang, 17. til 20 juni. Kapasiteten er 6000 publikummere per dag.

OverOslo har etablert seg som en av de store Oslo-festivalen. Foto: OverOslo / Pressefoto

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...