Nordre Aker Budstikke

Årets navn og ildsjel 2019:

Siste mulighet for å stemme!

Årets navn og ildsjel-finalister «i aksjon», sammen med samarbeidspartnere og støttespillere – øverst f.v. Line Fiskerstrand Blekeli, Odair Alonso, nederst: Øyvind Sakshaug og Lise og Andreas Nordbryhn. Foto: Kristin T. Haga / Karl A. Kjelstrup / Privat/Utlånt

Har du ennå ikke avlagt stemme i kåringen av Årets navn ogildsjel 2019 i Nordre Aker, må du handle nå for at din stemme skal bli hørt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2020 kl 14:17

NORDRE AKER: Fristen er søndag 12. januar. Da får vi vite hvem leserne har stemt frem som Årets navn og ildsjel 2019.

I romjula presenterte vi alle de fire finalistene her i Nordre Aker Budstikke. Fem personer som på hver sin kant gjør en viktig forskjell i bydelen. Deres innsats påvirker og beriker livene til mange innbyggere – fra de aller yngste til de aller eldste.

Det mener vi fortjener heder og honnør, og alle finalistene er verdige vinnere på hver sin kant. Men i denne kåringen kan kun én av dem vinne. Og Årets navn og ildsjel i Nordre Aker er lesernes kåring – det har den vært alle de elleve gangene prisen er delt ut siden 2008.

Fakta: Årets navn og ildsjel i Nordre Aker

Tidlgere vinnere:

 • 2018: Dag Bredesen, lager skøyteis på Korsvollbanen
 • 2017: Helge Holter, banemester på Nordre Åsen og leder for Skeid bandy
 • 2016: Gro Almgren, Marit Gundersen, Kirsten Hansson og Odd Paulsen, Kuben 62 +
 • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
 • (Prisen blikke delt ut i 2014)
 • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
 • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
 • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
 • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
 • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
 • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Kåringen har både hatt navnet Årets navn og Årets ildsjel.

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Finalistene er nominert av leserne, og leserne stemmer frem den endelige vinneren. Vinneren får 10.000 kroner, gitt av vår samarbeidspartner Storo Storsenter og senterdirtektør Unni Merethe Aasgaard. Vinneren får deretter velge et fritt valgt, lokalt godt formål som får pengene i dennes navn.

Under gjentar vi omtalen av de fire finalistene, og du kan klikke deg videre for å lese lengre intervjuer med hver enkelt. Nederst på siden kan du avlegge din stemme!

Øyvind Sakshaug

Øyvind Sakshaug på Bergbanen. Foto: Privat


Har vært frivillig innen bandyidretten i mange år. Begynte som lagleder i 1983 for lilleputtlaget til Ullevål IL, hvor lillebroren spilte. Han har jobbet med bandyskolen til idrettslaget i flere år, i tillegg til å være materialforvalter til landslagets guttelag og juniorlag, i to år. I 1990 ble han materialforvalter for damelandslaget i bandy, og det har han vært i 20 år nå. Han har også vært materialforvalter for herrelandslaget, i 15 år. Sakshaug har også i mange år jobbet som frivillig med jentebandyen i Ullevål IL, samtidig som han var engasjert i damelaget, på starten av 90-tallet. Nå har han i flere år vært ansvarlig for jentebandyen i Ullevål IL.

Les mer om finalisten her!

Lise og Andreas Nordbryhn

Lise og Andreas Nordbryhn. Foto: Privat


Har arbeidet for musikkgleden i Nordre Aker i snart 40 år! Korsvoll Skolekorps er et av de eldste skolekorpsene i bydelen, og avholder hvert år to loppemarkeder for å kunne lønne instruktører og dirigentene. Det er foreldrene som organiserer loppemarkedet, og som regel er foreldreinnsatsen over når ungene slutter i korpset. Lise og Andreas har imidlertid fortsatt å arbeide frivillig på loppemarkedet helt siden begynnelsen av 1980-tallet! På loppemarkedet er de hjertet og hjernen i bokavdelingen, og bidrar med kunnskap, humør og engasjement - slik at lokalmiljøet stadig kan glede seg over korpsmusikk på julegrantenning, på Nordberg Grand Prix, på 17. mai og ved en rekke andre anledninger.

Les mer om finalistene her!

Odair Alonso

Odair Olonso. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Er en fantastisk ressurs på Tåsen Seniorsenter, hvor han har vært frivillig siden han ble pensjonist. Han fungerer som kokk, vaktmester med alt det innebærer, og han er alltid blid og hjelpsom overfor alle han møter. Dersom noen trenger hjelp, det være seg til hva som helst, så sier han aldri nei. Han tilbyr seg gjerne å måke snø, strø grus, hente/kjøre, og hjelpe til med praktiske ting dersom noen har behov for det på hjemmeadressen. Han har også fullført kurs for å bli instruktør i Sterk og stødig og er frivillig instruktør for flere treningsgrupper i bydelen i samarbeid med fysioterapeuter. Odair er en varm og inkluderende person som er genuint interessert i å hjelpe slik at alle skal ha det bra og ha et godt liv.

Les mer om finalisten her!

Line Fiskerstrand Blekeli

Line Fiskerstrand Blekeli. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Hun er med på å skape et godt nærmiljø for barn og unge gjennom sitt engasjement. Hun har vært frivillig i lokalidretten de siste ca. ti årene, som oppmann og lagleder innen friidrett og fotball, både i Koll og nå for to jentelag i Lyn. Hun sitter i FAU ved Nordberg ungdomsskole og er FAU-leder ved Kringsjå skole. Gjennom FAU har hun arbeidet for å skape en trygg skolevei for 1000 skolebarn på Kringsjå. Line var primus motor for å få i gang gjenbrukssalg av ballkjoler og dresser til vinterballet på Nordberg skole, for å senke kjøpepresset og fremme gjenbruk. Hun har vært en aktiv bidragsyter Holmenkollstafettlaget Kvikke kvinns i nabolaget på Gaustad. Med sin ureddhet og pågangsmot, er Line er et eksempel til etterfølgelse.

Les mer om finalisten her!

Stem!

Frist for å stemme er 12. januar!
Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...