Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Situasjonen er uholdbar

Slik så det ut i Bergrådveien 35/37 fredag ettermiddag. Etter helgen har det blitt verre, ifølge styrelderen. Foto: PRIVAT

Slik ser det ut i sameiet på Korsvoll, tre og en halv uke etter at søppelet sist ble tømt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2016 kl 17:29

KORSVOLL: – Torsdag så det ut som om de tømte hos naboene på begge sider av veien, men ikke hos oss, sier styreleder Bjørn Sandvik i sameiet Bergrådveien 35/37.

Slik så det ut i søppelskuret i Bergrådveien 35/37 fredag ettermiddag. Etter helgen har det blitt verre, ifølge styrelderen. Foto: PRIVAT

Mandag er det seks uker siden selskapet Veireno overtok søppeltømmingen i Oslo. Renovasjonsetaten varslet en innkjøringsfase på fire til seks uker.

OPPDATERT: Mandag ettermiddag varsles det at 12 nye søppelbiler settes inn for å redusere etterslepet. Men de mangler nøkler til søppelskur og låste portrom

Tre og en halv uke

Torsdag i forrige uke var det tre uker siden sist sameiet på Korsvoll hadde renovatørene på besøk.

– Vi sendte klager til Renovasjonsetaten og fikk tilbakemelding om at det ville bli hentet torsdag eller fredag i uken som var, men det har ikke skjedd noe, sier Sandvik til Nordre Aker Budstikke mandag formiddag.

Også i helgen ble det sendt en klage til etaten.

Sandvik kaller situasjonen uholdbar.

– Vi har søppelbeholderne innelåst i en bod, så det er ikke så synlig som det det blir andre steder hvor de står utendørs. Men det er jo ikke bra. Hvis ikke det skjer noe snart må vi sørge for å få det tømt på en annen måte, så får det bli en økonomisk sak mellom oss og Renovasjonsetaten, sier styrelederen.

LES OGSÅ: Til tross for naboklager: Har ingen planer om å legge om 37-bussen

Stort etterslep

Slik så det ut i Morenestien fredag ettermiddag. Fugler har forsynt seg av matavfallet. Foto: PRIVAT

Fredag fortalte Nordre Aker Budstikke om at det flere steder i bydelen, på Kringsjå, Korsvoll og Kjelsås, ikke har blitt tømt søppel på flere uker.

I Folke Bernadottes vei på Kringsjå fløt det over både i søppelkassene og papirbeholderne.

I helgen har lesere fortalt om fulle beholdere i Peder Grøns vei, Åmotveien, Korvollbråtan og Morenestien på Korsvoll.

På en adresse i Myrerskogveien hadde det ikke blitt tømt på flere uker, da renovasjonsbilene endelig kom fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: Blir avgift på flere hundre kroner dagen for parkering i disse smågatene

Har fått bøter

Fulle søppeldunker på Korsvoll på fredag. Foto: PRIVAT

I løpet av ukens fire første dager i forrige uke ble det samlet inn 1755 tonn. Nivået for en normaluke er 2500 tonn, meldte Renovasjonsetaten i en pressemelding fredag.

I helgen ble det klart at selskapet Veireno er ilagt dagbøter fra Oslo kommune. Dette er i tråd med kontrakten mellom de to.

– Vi begynte i denne uke å ilegge de første bøtene. I innkjøringsperioden har vi hatt et særlig fokus på abonnentene som har klaget flere ganger. For å legge et ytterligere press på Veireno for å få effektuert disse klagene, har vi valgt å sanksjonere manglende innsamling med dagmulkt. Vi krever dagmulkt for manglende tømming av beholdere som vi kan dokumentere ikke er tømt til tross for flere klager, sa kommunikasjonsdirektør Tone Dalen til Aftenposten fredag.

Størrelsen på bøtene som er gitt vil hun ikke opplyse om, av hensyn til videre kontraktsoppfølging. Etter det Aftenposten erfarer åpner kontrakten for å gi «kroner 1000 pr. virkedag fristen oversittes pr. oppsamlingsenhet mindre enn eller lik 1200 liter, og kr 6000 pr. virkedag fristen oversittes pr. oppsamlingsenhet større enn 1200 liter.»

Setter inn ekstra biler

Slik så det ut i et søppelskur i Folke Bernadottes vei på fredag. Foto: PRIVAT

Ifølge Dagsavisen har Renovasjonsetaten selv satt inn biler for å ta unna etterslepet, slik at Veireno kan konsentrere seg om normal rutekjøring.

– I tillegg til at Veireno har egne biler som kjører på klager, har Renovasjonsetaten nå satt inn ekstra biler og mannskap for å følge opp flergangsklager som Veireno ikke har fulgt opp innen avtalt tid. Veireno vil måtte betale ekstrakostnadene dette medfører for Renovasjonsetaten, sa Anja Bakken Riise, byrådssekretær for Lan Marie Nguyen Berg til Dagsavisen fredag.

Skal begynne å normalisere seg

– Vi er nå inne i den sjette uka og forventer at situasjonen for restavfall er tilnærmet normalt, sa kommunikasjonsdirektør Tone Dalen i Renovasjonsetaten til Nordstrands Blad i forrige uke.

– Mens restavfall har innsamling minimum hver uke, skal papiravfall mange steder samles inn hver fjerde uke. Det tar derfor lengre tid å lære seg disse rutene, og vi forventer flere avvik enn normalt på papirinnsamlingen noen uker til, sa Dalen.

Les alle svarene fra Renovasjonsetaten her!

På sine nettsider skriver Renovasjonsetaten: «Veireno AS har 20 renovasjonsbiler i drift lørdag 12. og søndag 13. november. Dette vil bidra til å få innsamlingen opp mot normalnivåene også denne uken.»

Mandag formiddag har Nordre Aker Budstikke vært i kontakt med Tone Dalen og bedt om en situasjonsrapport etter helgeinnsamlingen. Hun viser til at det skal holdes en pressebrief klokken 14, og ønsker ikke å kommentere saken ytterliger før det.

OPPDATERT: Mandag ettermiddag varsles det at 12 nye søppelbiler settes inn for å redusere etterslepet. Men de mangler nøkler til søppelskur og låste portrom

Manglende tømming kan meldes på telefon 02 180 eller postmottak@ren.oslo.kommune.no.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...