Nordre Aker Budstikke

Nominert til ærespris:

Siv Janna har et stort hjerte for ungdom

Siv Janna Glømmi. Foto: Privat

Siv Janna Glømmi fra Kringsjå har et brennende engasjert hjerte for byens ungdommer – og musikk! Nå er den driftige dama nomintert til Willy Oftedals Ærespris.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2020 kl 10:57

KRINGSJÅ/OSLO: Willy Oftedals Ærespris er en nasjonal pris, som ble delt ut for første gang i 2011, til minne om Willy Oftedal som var festivalsjef og primus motor i Rock Mot Rus i 28 år.

Willy Oftedal døde bare 53 år gammel i 2010. Prisen som bærer hans navn blir delt ut av Rock Mot Rus og organisasjonen Rock Mot Rus-Venner hvert år. Prisen består av en bronsjestatuett (kalt Willy-statuetten), 5000 kroner og et diplom. Prisen blir delt ut hvert år under Rock Mot Rus-festivalen på Andenes i Nordland.

Når prisen i år skal deles ut for niende gang, lørdag 4. april, skjer det under litt andreomstendigheter. I år er festivalen digital, og har fått navnet Rock Mot Virus.

– Vi har fått inn mange gode forslag også i år, og det blir en vanskelig jobb for Rock Mot Rus-styret og avgjøre hvem som skal få prisen, sier festivalsjef Kristin Krey, i en pressemelding.

Det har kommet inn nominasjoner fra hele landet, forteller Krey.


De tre finalistene som er plukket ut er Fjellparkfestivalen i Flekkefjord, ved festivalsjef Simen R. Berrefjord, Leif Munkelien fra Skogbygda i Nes – og Siv Janna Glømmi fra Kringsjå og Nordre Aker.

Ungdomsleder

Siv Janna Glømmi er rekrutteringsansvarlig i organisasjonen Rockslo.

Dette sier forslagstiller om Siv Janna: I sin rolle som klubbleder på Hamna Fritidsklubb er hun som en mor for alle som setter en fot inn døra. På det lille området klubben disponerer har Siv Janna vært delaktig i å skape mest mulig hygge pr. kvadratmeter som overhodet er mulig - og ikke fordi det er en del av jobben eller fordi hun må, men fordi hun oppriktig vil og ønsker at det skal bli som et hjem for ungdommene som kommer dit.

Som klubbleder og som menneske er Siv Janna en livredder, motivator og forkjemper for unge og kultur, hvor det å utgjøre en forskjell er den største og eneste fortjenesten. Og det minste vi kan gjøre er å anerkjenne det.

– Veldig hyggelig med sånn oppmerksomhet, altså! sier Siv Janna Glømmi til Nordre Aker Budstikke.


Og hun er en skikkelig Nordre Aker-dame, som har bodd på bor på Kringsjå i 16 år. Hun har vært ansatt i Bydel Frogner og Ungdomstjenesten siden 1996, og før det jobbet hun i barnehage.

– Jeg driver Hamna fritidsklubb på Majorstuen, og har jobbet der siden 1999. Klubben har faktisk 50-årsjubileum i år! Ellers sitter jeg i Sentralstyret i Ungdom og Fritid. Der sitter jeg på 9. året, sier Glømmi.

Ungdom og fritid er en paraplyorganisasjon for fritidsklubber og ungdomshus i Norge.

Mentor

– Jeg er også engasjert i Rockslo, der jeg fungerer som en voksen mentor for ungdom som ønsker å lære mer om musikk- og arrangørbransjen. Der arrangerer ungdom rusfrie konserter og events for ungdom.

Via Rockslo har hun vært med å starte opp og gjennomføre by:Larm UNG, og å bidra under arrangementer som MiniØya i Tøyenparken.


– Ellers sitter jeg i Fag Ungdom, utvalget til Fagforbundet, der vi ivaretar bla. fritidsklubb-segmentet nasjonalt. Jeg har også jobbet mye med festivaler, og da særlig som frivillig i Oslo Jazzfestival, og Notodden Bluesfestival siden 1992. Jeg har vært involvert i mange andre festivaler også, og er ansatt som dekoransvarlig i Tons of Rock, forteller Siv janna.

Hun vokste opp i Porsgrunn, men flyttet til Oslo som 19-åring for å studere ved Einar Granum Kunstskole i 1987.

– Jeg trives veldig godt på Kringsjå, og det er godt å bevege seg opp i høyden etter avsluttet arbeidsdag på Majorstuen, der Hamna fritidsklubb ligger.

Nå som ungdomsklubben er pålagt å holde koronastengt, sitter Siv Janna som mange andre på hjemmekontoret, og forsøker å holde kontakt med kollegaer og ungdom via sosiale medier og videokonferanser.

De øvrige nominerte

De nominerte: Siv Janna Glømmi, Simen R. Berrefjord og Leif Munkelien. Foto: Privat / Rock Mot Rus


Fjellparkfestivalen ved festivalsjef Simen R. Berrefjord, Flekkefjord: En idealistisk, ungdomsdrevet rockefestival som sparkes av den tredje helga i juli hvert år i den lille sørlandsbyen Flekkefjord. Festivalen har vært arrangert hvert år kontinuerlig siden 1982, og er med sine 38 år i 2020. Norges lengstlevende rockefestival – og mye eldre enn samtlige styremedlemmer.

Leif Munkelien fra Skogbygda, Nes: Startet Metalheads Against Bullying i 2015. Han reiser utrettelig landet rundt, med åpent hjerte og åpent sinn for å bistå mennesker i kampen for aksept og mot mobbing. Leif gjør en forskjell for mange, både ved å være tilstede på tilstelninger samt ved å hjelpe folk i hjem og skole. Leif stiller opp for folk som sliter med rus, traumer og selvskading både gjennom én-til-én-hjelp, og hjelp for grupper.

Tidligere vinnere:

2011: Reidulf Solbakken, Radio Harstad
2012: Tore Arholm Tobiassen, grunnlegger av Xplosif Hiphop Festival
2013: Tonje Unstad, visesanger
2014: Tore Mathisen Grøtte, Alta
2015: Trond Lind Hansen, Andenes
2016: Per Inge Olsen, Nesseby
2017: Øystein Bjørstad Lindbeck, Sortland
2018: Roy-Arne Westermann, Kjøpsvik
2019: Atle Borgeteien, Stovner Rockefabrikk i Oslo

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...