ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Sjekk her hvem som bør få penger til frivillighet

Bydelsutvalget vedtok budsjettet 2016 før jul. Nå skal snart frivillighetsmidlene vedtas i samme utvalg. Fra venstre: Andreas Skjæret (V), BU-leder Per Henry Christiansen (H), Bente M. Larsen (Ap), Hanne Lyssand (SV) og Liv Derås Bjørnstad (MDG). Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ja, til frivillighet, men den koster også cash. I år er det søkt om mer enn 6.2 millioner til frivillighet - men bydelen har bare 800.000 kroner å gi bort. Her kan du se hvem bydelen mener bør få pengene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2016 kl 20:34

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER/NYDALEN: Bydelsadministrasjonen har samlet inn alle søknader om pengestøtte til frivillige organisasjoner og andre.

LES OGSÅ: Snart ett år uten - les hvordan Alexander nå har det

Totalt har bydelen mottatt 73 søknader - tre flere enn forrige år. Samlet søknadssum er på 6.182.559 kroner - en økning på 2.237.839 kroner fra 2015. Det går frem av sakspapirene til bydelen at økningen i hovedsak skyldes Korsvoll ILs søknad om midler til undervarme til nytt kunstgress, samt Oslostudentenes Idrettsforening søknad om 250.000 kroner.

Nedgang

Trukket fra disse to søknadene, som ifølge bydelen begge er foreslått avslått, er det en nedgang på rundt 1.500.000 kroner i total søknadssum.

– Med unntak av søknadskategorien «Idrett og friluftsliv» registreres en nedgang i søknadssummen for alle søknadskategorier. Korrigert for de to ovennevnte søknadene er nedgangen kraftigst for søknadskategorien «Idrett og friluftsliv» med en nedgang på 950.000 kroner.

ANNONSE

LES OGSÅ: Maridalssyken sendte 30.000 på do

Har bare 800.000 kroner

19 søknader er anbefalt avslått på grunn av at de ikke oppfyller kravene for støtteordningen, er for kostnadskrevende til at et rimelig bidrag fra frivillighetsmidlene fører til realisering eller pga. av kvalitet på selve tiltaket sammenlignet med andre søknader.

Men bydelen har bare 800.000 kroner å fordele på en søknadssum på til sammen 6.200.000 kroner.

Bydelen foreslår blant annet 55.000 kroner til treningsapparater i Snøparken - Kringsjå. Etter søknad fra Nordre Aker Ungdomsråd. Oppgradering av Grindaområdet - 30.000 kroner. 50.000 kroner til sandvolleyanlegg på Myrerjordet, og 40.000 kroner til Abelloftet, Barnekulturhelger 2016. I tillegg 35.000 til Lyn Ski til prosjektet Skituppen, skitilbud til 3 og 4-åringer.

Kulturliv og idrett får mest - se her hele listen over hvordan bydelen ønsker å fordele pengene.

ANNONSE

Saken skal videre behandles av bydelens lokalpolitikere i kultur- og oppvekstkomiteen, tirsdag 2. februar. Og så til endelig behandling i neste bydelsutvalgsmøte.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

b]LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE