Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skal dra deg opp av sofaen!

Fem om dagen og en halvtime om dagen

I helgen har denne gjengen pønsket ut hvordan vi skal bli i bedre form. Forslagene skal overleveres helseministeren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2014 kl 16:47

SOGN/OSLO: Det er mange som vil ha oss i form, og det er bra. Blant annet «Aktivtetsalliansen» - et samarbeid mellom Den Norske Turistforening, Virke Trening, Skiforeningen, Syklistenes Landsforening, Sportsbransjen, Grete Roede og Gjensidigestiftelsen.

I helgen arrangerte alliansen brainstorming på Idrettshøyskolen; Hvordan få enda flere i fysisk aktivitet?

Magnus Nyløkken (30) fra Nordberg, og som til daglig jobber i Skiforeningen, var med i tankesmien; «Et Friskt Pust».

- Det var en spennende og interessant helg, med ledere innen fysisk aktivitet fra alle i allisansen. Det kom mange bra forslag på bordet, og nå skal det hele sys sammen og legges frem blant annet for helseministeren, forteller Magnus.

Lavterskeltilbud og inkludering

Blant annet ble følgende problemstillinger diskutert; Hvordan nye budskap kan motivere befolkningen til å være fysisk aktive og hvordan kan arbeidslivet tas i bruk for å få flere i fysisk aktivitet?

Hvordan forebygge stillesitting og øke hverdagsaktiviteten i den voksne befolkningen? Hvordan få flere barn og unge i aktivitet, hvordan få flere innvandrere i fysisk aktivitet og hvordan få politikerne til å prioritere tiltak for mer fysisk aktivitet?

Les også: Reidun (83) prioriterer P.T. flere ganger i uken

- Det var spesielt de to første problemstillingene jeg var involvert i. Lavterskeltilbud var et poeng som kom opp - viktig å få frem budskap om at man slett ikke trenger den nyeste kondomdressen  og pulsklokke for å bevege seg ut for eksempel på ski. Vi i Skiforeningen ønsker å bidra til å inkludere alle. Skiforeningen har blant annet i år arrangert guidede rundløypeturer. De har vært populære, forteller Magnus.

Hva er aktivitet?

- Viktig også å forenkle budskapet om verdien av aktivitet og hva aktivitet kan være. Forskning vi ble presentert i helgen, forteller for eksempel at bare det å kunne justere arbeidsbordet på jobben, i forskjellige høyder i løpet av dagen, er mye bedre enn å ha samme stillingen hele dagen.

- Kanskje ta en ekstra runde med kaffekannen rundt til alle ansatte i  kontorlandskapet? Eller gå av bussen to - tre holdeplasser før man egentlig skal, og gå de siste holdeplassene i stedet?, foreslår Magnus.

"En halvtime om dagen"

I følge en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Aktivitetsalliansen, oppgir 33 prosent at de sliter med dårlig samvittighet fordi de ikke er nok fysisk aktive.

«Fem om dagen» er kjent. Kanskje blir det like vanlig med «En halvtime om dagen»?

- Det håper jo vi. Minst en halvtimes fysisk aktivitet hver dag er anbefalingen fra helsemyndighetene.  Vi vil også jobbe videre for å overbevise arbeidsgiverne om hvor viktig det er at også de er med på å tilrettelegge for fysisk aktivitet i arbeidstiden - særlig i forhold til å få ned sykefraværet, legger Magnus til.

Til ministeren

Samlingen i helgen var Aktivitetsalliansens første tankesmie. Nå skal ideene konkretiseres og ifølge alliansen «i løpet av få uker» overleveres helseminister Bent Høie.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...