Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Skal du være med i gjengen må du ha på deg maske, og spille et spill»

Foto: Farhan Mahmood.

KOMMENTAR: I stykket «Uten maske», har bydelens ungdommer selv bidratt med ideer som viser hvordan det er å være ungdom i 2019, på godt og vondt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2019 kl 07:50

Forrige helg hadde teaterforetillingen: Uten maske, premiere under Frisk Pust Festivalen på Trikkehallen. Ungdommer fra bydelen har selv bidratt med ideene til stykket som viser hvordan det er å være ungdom i 2019, på godt og vondt. Det ble en flott og sterk forestilling.

«Hva betyr egentlig demokrati, og skal vi la oss dra med i flertallets tyrrani?»

Stykket tar utgangspunkt i noe mange ungdommer, og helt sikkert mange voksne føler. At det er viktig og riktig å være mest mulig lik alle andre. Skal du være med i gjengen må du ha på deg maske, og spille et spill. Ungdommene i stykket gjør det samme, og vi opplever hvor galt det kan gå.

Skuespillerne i stykket. Foto: PRIVAT

Heldigvis våkner en etter en, og de klarer å sette ord på behovene de har for å være seg selv, og ikke bare prøve å være lik alle andre. Men det er krevende. Både for de som står fram, og for de som skal forholde seg til andres utfordringer og behov.


Vi får være med på en spennende reise der misforståelser bærer feil av sted, og der sosiale medier sprer misforståelser så raskt og effektivt at det er mer enn krevende å rette opp.

Mobiltelefonen er både en venn og en fiende, og noen ganger – eller kanskje mange ganger hadde det vært bedre å slå den av enn å klamre seg til den som en venn.

Symbolbruken er sterk, når skuespillerne starter med masker. Disse gjør alle like, og de legger til rette for at alle spiller en annen person enn de egentig er. Utfordringene vi har når vi utfordres av annerledeshet blir tydelige. Noe å tenke på for mange av oss, og svært mange ungdommer står midt oppi dette i det daglige.

Skuespillerne er med i teatergruppen Actum i Drama - O - Rama med Caroline Karlsen som teaterinstruktør, manusforfatter og regissør. Hun har gjort en strålende jobb sammen med ungdommene. Stykket ble profesjonelt framført med gode skuespillerprestasjoner, god lyssetting, og spennende bruk av prosjektor og musikk.

Bydel Nordre Aker hadde representanter til stede på førpremieren, og det er en fjær i hatten til alle involverte i teaterstykket. Kanskje vil stykket bli vist på ungdomsskolene i bydelen?

Jan Fredrik Lund er far til en av skuespillerne

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...