Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Skal folk komme må du ha noe å by på

INVITERT: Helseminister Bent Høie (H) til venstre ble invitert av Maridalen Rotary Klubb og president i klubben, Erik Kreyberg Normann, og takket ja. Her på vei inn til møtet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Veldig bra oppmøte i den lokale rotaryklubben torsdag, som fristet med ministerbesøk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2015 kl 13:43

NORDBERG: Maridalen Rotary er én av 34000 rotaryklubber verden over. Til sammen har Rotaryorganisasjonen 1.2 millioner medlemmer.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Noen av disse var samlet på i lokalene til Nordberghjemmet torsdag ettermiddag. Slik Maridalen Rotary-medlemmene ukentlig samler seg om forskjellige temaer med og uten foredragsholdere.

Torsdagens møte ble toppet med helseminister Bent Høie (H), som kanskje ikke overraskende skulle snakke om helse.

– Troverdig

– Helseministeren fremstår som troverdig, og ingen tvil om at han kan helsesektoren godt. Jeg tror det virker betryggende på de som mottar budskapet hans, sier presidenten i den lokale Rotary-klubben, Erik Kreyberg Normann.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Tidligere samme uke presenterte Høie sine styringsbudskap, politiske mål og forventninger til sykehusene.

Pasientens helsetjeneste

– Mitt prosjekt som helse- og omsorgsminister er å skape pasientens helsetjeneste. Pasienten skal settes i sentrum, ventetider skal ned og kvaliteten skal heves. Derfor gjør vi flere viktige endringer, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie i pressemeldingen.

Til rotarymedlemmene fortalte han mer om hvordan målene skal nås.

Blant annet gjennom å bedre utnytte kapasiteten på sykehusene, redusere ventetidene, kvaliteten på fagfolk skal være like god i hele landet, forenkle hverdagen for pasientene, fritt behandlingsvalg og bedre IKT-systemer som skal gi pasienten bedre innsyn og deltakelse i egen behandling

Spørsmål

Det ble også anledning til å stille spørsmål til ministeren.

– Blant annet spørsmål vedrørende selve finansieringsordningen av sykehusene og spesialisthelsetjenesten. Ved fritt behandlingsvalg vil jo pasientene være med på å endre pengestrømmen innen helsetjenestene, oppsummerer Normann.

Han fortsetter.

– Selv om de av oss som er i helsemiljøene til daglig, vet mye om disse planene, så dukker det jo opp flere nye ting underveis, ettersom planene konkretiseres. Spesielt spennende blir det når fritt behandlingsvalg nå skal testes ut innen psykiatri- og rusbehandling, legger Normann til.

Stas

Som nok var veldig fornøyd med det store oppmøtet torsdagskvelden på Nordberg.

– Skal folk komme, så må du ha noe å by på!

– Klart det er stas for oss at helseministeren tar seg tid til å komme hit. Det er jo også med på å gjøre kubben vår interessant som møteplass. Høie er jo stadig i media, men det er jo noe annet å kunne møte han direkte, og også få muligheten til å stille spørsmål, sier Normann.

Andre navn ut i rotarymøtene utover våren, er blant annet tidligere finansminister Kristin Halvorsen - nå fra Cicero om klimautfordringene, Hanne Rohde om politiledelse, og Elizabeth Hjul om kundens møte med handelsstanden i fremtiden.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...