Nordre Aker Budstikke

Skal gjøre strakstiltak på skoleveiene. Ønsker innspill

Sognsveien ved Kringsjå t-bane, hvor FAU ønsker tiltak for å bedre trafikksikkerheten. Foto: Kristin Tufte Haga

Bydel Nordre Aker ønsker innspill til hvordan bydelens skoleveier kan bli tryggere. Fristen er 15. november!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2019 kl 10:30

NORDRE AKER: I bydelsutvalgsmøtet 24. oktober fortalte representanter fra FAU på Kringsjå skole at de opplever kommunikasjonen med Bymiljøetaten vanskelig, når det gjaldt å få gjennomført trafikksikkerhetstiltak i Sognsveien. De frykter ulykker, og mener enkle tiltak som redusert hastighet, bedre belysning og merking av gangareal vil trygge skoleveien for 1000 elever på naboskolene Kringsjå, Nordberg og Elverhøy.

Foreldrene fikk unison støtte fra BU-politikerne, som ønsket å kontakte Bymiljøetaten og sette saken opp på kartet til neste møte i Miljø-, plan-og samferdselkomiteen (MPS) i Nordre Aker. BU-nestleder Aase Marie Olafsen (MDG) sa hun ville sende mail til samferdselsbyråd Lan Marie Berg samme kveld, og BU-leder Bente M. Larsen (Ap) kunne fortelle at bydelen allerede har mottatt en henvendelse fra Bymiljøetaten, som ønsker bydelenes innspill til tiltak på skoleveiene. Les saken fra BU-møtet 24. oktober her.

Nå utdyper spesialkonsulent i bydelen, Bent Gether-Rønning hva det er Bymiljøetaten ønsker tilbakemeldinger om. Etaten har bedt alle 15 bydeler om å sende innspill om «mindre strakstiltak» som kan «ivareta trafikksikkerhet, trygghetsfølelse og fremkommelighet på skoleveier».

Spesialkonsulent Bent Gether-Rønning i Bydel Nordre Aker. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Fordi bydelene sitter på mye lokalkunnskap om trafikale forhold, har Bymiljøetaten gitt bydelene oppdraget om å samle konkrete innspill om mulige strakstiltak på skoleveiene fra skoler/FAU og innbyggere.


Etaten skriver at dette kan være «forslag til fartsreduserende tiltak, beskjæring av sikthindrende vegetasjon, skilting av gangfelt, oppgradering av belysning ved gangfelt, reoppmerking av gangfelt og andre mindre tiltak.»

Bydelene bes også om å oppfordre skoler, FAU og foreldre til å bruke tjenesten trafikkagenten for å melde inn ønsker. Videre står det at innspillene fra bydelene vil bli vurdert på lik linje som saker innmeldt i Trafikkagenten i 2020, og etatens egne vurderinger for 2020.

Gether-Rønning vil kontakte FAU-ene på alle barneskoler i bydelen, men oppfordrer også foreldre og andre som har forslag kontakte bydelen direkte på postmottak@bna.oslo.kommune.no.

— Jeg har satt frist for å sende innspill til bydelen til 15. november. Deretter vil jeg sammenfatte innspillene, og også gå gjennom oversikten over tiltak på skoleveier som ble utarbeider på bakgrunn av innspill fra FAU ved skolene i 2015, sier Gether-Rønning.

Forslag fra den oversikten, som ikke ble gjennomført da Bymiljøetaten sist gjennomgikk tiltak i bydelen, men som fortatt er aktuelle, vil bli spilt inn, opplyser han.


Bymiljøetaten understreker at aktuelle tiltak vil bli prioritert ut fra de tekniske og økonomiske rammene som gis dem av Statens vegvesen og Bystyret.

Og hvor raskt kan man regne med at disse strakstiltakene blir gjennomført?
Bymiljøetaten skriver at en tiltaksliste vil bli utarbeidet og sendt til høring i bydelene, for deretter å bli gjennomført i løpet av 2020.

Foreslåtte tiltak som vurderes å være aktuelle, men som ikke kan prioriteres i 2020, vil likevel bli tatt med i det videre arbeidet for å bedre veinettet. NB! Disse tiltakene kommer i tillegg til Bymiljøetatens bydelsrullering av trafikktiltak. Sist Nordre Aker var på denne listen var i 2018/19. Da ble disse tiltakene i iverksatt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...