Nordre Aker Budstikke

Grefsenveien-prosjektet:

Skal ikke stenge noen inne

Prsjektleder for Grefsenveien i Sporveien, Maria Suhr, og kommunikasjonsrådgiver Sven Ødegaard må besvare mange spørsmål rundt fremkommeligheten i Grefsen/Kjelsås. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Grefsenveien-prosjektet engasjerer voldsomt, og folk er bekymret for å bli innestengt på egen eiendom, når deler av veien stenges for biler.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2018 kl 15:57

GREFSEN: Så sent som fredag morgen var en bekymret leser i kontakt med Nordre Aker Budstikke. Eiendommen hans har utkjøring rett ut i Grefsenveien, på strekningen fra Platåveien til Kjelsåsalleen trikkeholdeplass.

Hva skjer når de enkelte strekningene blir stengt for bilgjennomkjøring?

Alle skal få komme ut

Kommunikasjonsrådgiver Sven Øvergaard i Sporveien forteller at de også har registrert samme bekymring:

– Vi skjønner at enkelte beboere med bil, som på grunn av enveiskjørte veier, og at Grefsenveien er eneste vei ut fra eiendommen – eller av andre årsaker – er bekymret for hvordan de skal komme seg ut når Grefsenveien graves opp. Og at de derfor frykter å bli stengt inne, sier Øvergaard til lokalavisa.

Han kan berolige beboerne med at det ikke kommer til å skje:


– Ingen grunn til bekymring. Prosjektene vil sørge for fremkommelighet også for disse bilistene, for eksempel gjennom å midlertidig omregulere enkelte veier, opparbeide midlertidige utkjøringsveier, krysningspunkter med mer, sier han.

Engveien og Bjerkealléen

Og viser til Engveien og Bjerkealléen:

– Et eksempel på dette er den midlertidige veien vi opparbeidet mellom Engveien og Bjerkealléen, og som sto klar til bruk et par uker før utkjøringen til Grefsenveien ble kuttet av grøften. Nå i første omgang er det altså kun beboerne i kvartalet mellom Storo og Engveien som blir berørt, og her har vi sørget for at også bilistene herfra kommer seg frem. Etterhvert som arbeidet beveger seg oppover Grefsenveien vil vi også håndtere de andre tilfellene vi støter på, avslutter Øvergaard.

LES OGSÅ: Hvorfor grave opp denne veien nå igjen?

Hva skjer når?

Grefsenveien stenges for biltrafikk, mellom Storo og Disen vendesløyfe, 3. desember i år. Stengingen vil vare til et godt stykke inn i 2020. I januar 2019 stenges også strekningen fra Platåveien til Kjelåsalleen trikkeholeplass.


LES OGSÅ: Dette er tiltakene som Sporveien vil ha på plass i forbindelse med oppgraderingen av Grefsenveien fra Storo til Kjelsås

Sporveien opplyser at anleggsarbeidet skal utføres i faser, og at det er veistrekninger forbi omfattende grøftearbeider i Grefsenveien, som vil stenges for gjennomkjøring, og således vil ikke hele strekningene fra Storokrysset-Disen og Platåveien-Kjelsås være stengt samtidig. I tillegg, med et så omfattende prosjekt, er det ifølge Sporveien vanskelig på nåværende tidspunkt å vite nøyaktig hvor og når det blir mulig for privatbiler å krysse eller kjøre gjennomgående i Grefsenveien.

I kartet under kan du se hvilke strekninger som blir stengt i forbindelse med Sporveiens trikkeprosjekt, og hvilke andre veier på Grefsen og Kjelsås som blir berørt av prosjektet, med ulike tiltak.

Du kan også se hvilke veier Vann- og avløpsetaten stenger i forbindelse med sitt rørarbeid.

Trykk på ikonene for å lese mer om strekningene. Vi tar forbehold om at informasjonen i kartet kan endres, eller at det er ufullstendige opplysninger. Oversikten er laget på bakgrunn av den informasjonen som har vært tilgjengelig for Nordre Aker Budstikke per 19. oktober 2018.

Stor takk til Liana Gyulzadyan Svendsen for hjelp med kartet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...