Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skal øve og spise sunt før finalen

Radioclowns skal forsvare Oslos ære i Bandwagon.

BANDWAGON-VINNERE: Radioclowns på scenen i Skateparken der de vant Oslo-finalen i Bandwagon. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Etter å ha vunnet Oslos Bandwagon-finale er planen satt for den siste uka før regionsfinalen i Lillestrøm. Radioclowns skal selvfølgelig øve, og passe på karbohydratene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2013 kl 12:08

Trikkehallen/Kjelsås: Den neste uka blir den siste før Stor-Oslo samler sine lokale vinnere i Norges Varemesse i Lillestrøm den 28. september.

Etter å ha landa litt etter forrige ukes suksess i Oslofinalen i Gamlebyen Skatepark, skal Radioclowns' kommende uke gå med til å mye øving, både som band og individuelt.

- Også skal vi spise riktig og, passe oss for karbohydratene, legger bandets morroklump, Emil, til.

LES OGSÅ: Radioclowns er Bandwagon-vinnere

Tøff konkurranse

Bandet består av bassist Torkel Skaug, vokalist Erlend Kristiansen Jåsund, gitarist Erik Richard Skovli, trommis Mathilde Degland og keyboardist Emil Eriksen.

Noe av det første de gjorde etter å ha vunnet i skateparken var å høre på konkurransen de får i Lillestrøm. Og den er tøff.

- Det er noen veldig flinke folk, sier Erik.

- Dette er jo det beste fra hver avis, så det blir jo vanskelig å vinne dette. Men vi skal prøve, sier Erlend.

Likevel er ikke nervene helt i høyspenn enda, men det regner de med at kommer.

- Jeg er hvertfall sånn at jeg er veldig nervøs akkurat når vi går på, men når sangen kommer i gang så går det over, forteller Erik.

LES OGSÅ: Slapp seg løs etter Kvelertak-konsert

Får artistråd før finalen

I Lillestrøm får Radioclowns og de andre finalistene selskap av BigBang og Vinni som skal spille konsert under finalen.

De får også et møte med Ole Ivars William Kristoffersen, som skal dele av sin erfaring og kunnskap om musikkbransjen.

Og selv om rockebandet Radioclowns ligger et stykke unna Ole Ivars både sjanger- og aldersmessig, tror finalistene de kan få gode råd av dansebandlegenden.

- Selv om vi ikke spiller helt det samme som han gjør så er han jo en erfaren musiker som vet hva han driver med, og som kan gi oss noen gode musikertips, mener Torkel.

- Han vet jo hvordan dette fungerer.

SE BILDESERIE FRA OSLO-FINALEN I BANDWAGON

Aldri spilt så bra

Flinke folk og tøff konkurranse møtte de også i Oslo og bandet virker fortsatt overveldet over å ha vunnet Oslo-finalen.

- Jeg ble så glad at jeg glemte sekken min, med macen og alt, sier Emil.

Spesielt trommeslager Mathilde fikk skryt av juryen i skateparken, som besto av daglig leder og bookingsjef i Miniøya, Louise W. Prestgaard, redaktør i musikkmagasinet Panorama, Henning Poulsen og musiker Eirik Myhr.

- Det er jo veldig gøy å høre at man er god. Jeg ble jo litt sjokka når hun sa navnet mitt.

Låta de er videre med, "Goodbye", har de spilt lenge, både i øvingslokalet og på scenen, men aldri har den blitt spilt så bra som den ble i skateparken.

- Det er jo litt fordi vi bare spilte én sang, vi måtte liksom gi alt vi hadde på den ene låta.

Får platekontrakt

Regionsfinalen i Lillestrøm er den siste delfinalen i Bandwagon, og her kjemper finalistene om en plass i den nasjonale finalen i Namsos 16. november.

En plass i finalen i Namsos betyr en sjanse til å vinne platekontrakt med Warner Music, eksponering i strømmingtjenester, oppfølging av Rock City og en plass på scenen på Norwegian Wood 2014.

LES ALT OM BANDWAGON HER

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...