Nordre Aker Budstikke

Lyse utsikter:

Skal snart ruste opp minneparken

De tre barna som siden 1948 har kikket ned mot John Colletts allé, skal snart få litt etterlengtet vedlikehold. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det har sett litt sjuskete ut rundt minnestøtten for de 26 falne fra Ullevål under 2. verdenskrig. Nå blir det bedring.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2018 kl 13:58

ULLEVÅL: Det var en av Nordre Aker Budstikkes lesere som tidligere i juni sendte oss en henvendelse om minnestøtten i skoleparken på Ullevål.

Hekk og plen er nylig klippet da Nordre Aker Budstikke var forbi parken torsdag. Snart vil det bli utført større arbeider her. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Snart uleselig

Ulf Morten Mortensen, født og oppvokst i Ullevål hageby, syntes ikke monumentet over de 26 falne fra Ullevål skolekrets under 2. verdenskrig var i spesielt imponerende forfatning.

– Jeg ble veldig forundret over å se at minnestøtte over de falne under krigen ikke er tatt bedre vare på, sier han.

– Det var nesten umulig å lese hvem som var minnet.


Han forteller at han ringte Bymiljøetaten, som ikke visste noe særlig om minneparken. Ikke så rart kanskje, for det er Bydel Nordre Aker som har ansvar for denne, og en håndfull andre parker i bydelen.

Deler av tekst og årstall er snart ikke lenger leselig. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Utbedringer i august

Derfor tar vi kontakt med spesialkonsulent Knut Egil Hopland i teknisk avdeling og spør om det finnes planer for å male opp igjen bokstavne som snart er visket ut. Han kan fortelle at bydelen var på befaring i minneparken for et par uker siden, like etter Mortensens besøk. Han sier bydelen er klar over tilstanden på minnesmerket, og at de har sett på hvilke ekstra tiltak som trengs.

– Det er blant annet det du beskriver, rette opp heller som ligger dårlig, busker og kratt langs gjerdelinjene og sittebenkene, med mer.

Hellene skal rettes opp, og benkene får en overhaling. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Han sier videre at hekken blir beskåret ved behov, og at gressklipping pågår hele tiden – alt etter hvordan veksten er.

– Vi planlegger å få satt i gang arbeidene i løpet av august, legger han til.

Avduket i 1948 med innsamlede midler

Joseph Grimeland utformet minnesmerket. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Minnesmerket består av en statue med tre barn, utformet i bronse. Det er Joseph Grimeland som har laget statuen. De tre barna står på en sokkel med inskripsjonen «Falt i kampen for Norge 1940-45» og med navnene, samt fødsels- og dødsdatoer, på de 26 falne fra Ullevål.

Minnesmerket ble reist for innsamlede midler i Ullevål skolekrets i 1948. Hver 17. mai legger Ullevål-elevene ned krans på monumentet.


LES OGSÅ: To grunner til at byrådet vil redde Nedre Grefsen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...