Nordre Aker Budstikke

Skeid best i lokalderby, men Bastionen vant på tribunen

Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lyn-trener Trond Andersen er fornøyd med årets første poeng, i en kamp Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold mener laget hans burde ha vunnet. Det ble en folkefest av et lokalderby, som Bastionen vant på tribunen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2015 kl 10:35

NORDRE ÅSEN: Litt småkjølig i lufta, men trolig nærmere 1000 tilskuere var med på å varme opp skikkelig fotballstemning på Skeidbanen fredag ettermiddag.

Bastionen var ordentlig i støtet og fyrte opp bluss og røykla halve området like før kampstart.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Så var kampen mange hadde ventet så lenge på i gang. Skeid mot Lyn i tredje serierunde. Et skikkelig lokalderby i «Trikkeligaen».

Skeid dominerte

Kampen startet ganske jevnt de første minuttene. Men Skeid tok initiativet, og var farlig frempå flere ganger foran Lyn-målet. Lyn hadde noen bra angrep de også, men Skeid dominterte spillet. Men sjanser til tross - det stod 0-0 til pause.


Les også: Lokalderby - to gamle giganter møtes i fotballduell

Enda hvassere i andre omgang

I andre omgang ble Skeid enda hvassere, og var farlig nær å ta ledelsen flere ganger. Men Skeid greide likevel ikke å sette ballen i mål.

SE STOR BILDESERIE FRA LOKALDERBYET HER!

Stjerneredninger

Stjerneredninger fra Lyns keeper Sofus Rasmussen i andre omgang, er nok mye av grunnen til at ikke Skeid vant kampen.

Skeidtrener Kjell Sverre Hansen Wold er bare «brukbart fornøyd» med ett poeng.

Lite fornøyd med resultatet

– Men lite fornøyd med resultatet. Vi dominerer kampen i 90 minutter, Lyn har så godt som ingenting på oss gjennom kampen. At vi ikke vinner, skyldes dårlig presisjon i avslutningene. Det føles litt som å sitte igjen med svarteper, sier Hansen Wold.

Det lille ekstra

– Vi skaper mest i andreomgang. At vi er enda mer offensive, gjør jo at vi slipper til noen kontringer andre veien også. Skal jeg trekke frem enkeltspillere som gjør en god kamp i dag, så må det bli Ridouan (Boulahuane Essaeh), gode midtstoppere og Jens (Braathen Rongved) Sistnevnte manglet det lille ekstra i dag, og den siste finishen som skal til for at vi hadde vunnet kampen, sier Skeid-treneren.

SE STOR BILDESERIE FRA LOKALDERBYET HER!

Fornøyd med ett poeng

Lyn-trener Trond Andersen er derimot veldig godt fornøyd med årets første poeng.


– Vi starter kampen fint, men Skeid får overtaket i førsteomgang. Det holder de gjennom hele kampen. Men vi forsvarer oss med alt vi kan, og det holder helt inn. I tillegg får vi til noen veldig bra kontringer på slutten av andreomgang, sier Andersen.

Han er spesielt imponert over én av Lyn-spillerne.

Les også: 130 russesaker hos poltiet på kun én uke

Kjempekamp av Sofus

– Sofus (Rasmussen, keeper) fortjener ros i dag. Han gjør en kjempekamp med fantastiske redninger, skryter treneren.

– Men herlig med Lyn-supporterne også, som er med på å lage en så god atmosfære rundt kampen. De vant i hvert fall supporterkampen!

– Kjedelig kamp

Og Lyn-supporterne var også mer fornøyd med tribuneinnsatsen – eller kanskje «gressvollinnsatsen» – enn selve kampen.

– Det var en kjedelig kamp, men vi var jævlig bra på tribunen, oppsummerer supporterne Erik Steineger og Erlend Elgesem fra Bastionen.

– Det var bra trøkk på tribunen, men dårlig spill. Det er litt typisk for Lyn. Vi er best i første periode, men Bastionen står løpet ut. Vi får med oss ett poeng, og det er kanskje det beste med kampen, sier Steineger.

SE STOR BILDESERIE FRA LOKALDERBYET HER!

Skeid nede

Han mener Bastionen var overlegne på tribunen, men at det har en god forklaring.

– Skeid har vært nede så lenge, at det tar nok litt tid før de får bygd opp et supportermiljø med flere yngre folk. Det er vel en felles enighet om at Skeidoksene er eldre enn oss, gliser Steineger.

– Skeid burde vunnet

– Vi bør vinne denne kampen, sier Skeid-supporter Kim Aarli Larsen.

– Men Skeid vil komme mer på etterhvert i sesongen. Det var litt dårlige prestasjoner her i dag, sier Larsen.

Han synes imidlertid lokalderby mot Lyn var moro.

– Det er bare gøy med folk på tribunen. Det er ikke ofte det er så mange på kamp på Nordre Åsen. Vi får bare prøve å bite fra oss bedre neste gang, sier Larsen.

Nye supporterspalter for Lyn og Skeid

Nordre Aker Budstikke benyttet anledningen med et lokalderby til å lansere en ny fotballsatsing.

Lyn og Skeid får hver sin nye supporterspalte! Det er Skeidoksenes leder Jonny Olsen som denne sesongen skal skrive om hvordan det er å følge Skeids opp- og nedturer fra sidelinjen, mens Fridtjof Grimsrud, Lyn-supporter og tidligere styremedlem i Bastionen, tar pennen fatt for laget fra vest.

Du kan lese spaltene deres her:

FRIDTJOF GRIMSRUD OM LYN: «Det finnes verre ting enn å ryke på en smell i Bærum. Det som virkelig svir er å tape et byderby»

JONNY OLSEN OM SKEID: «Vi er ikke vant med bortesupportere på Nordre Åsen. Nå kommer "hele" Oslo vest!»

Skeid møter Odd onsdag

Neste kamp ut for Skeid er cup-kamp hjemme mot tippeligalaget Odd, onsdag 6. mai

– Nå blir det noen dager med fri og restituering. Så skal vi trene oss inn mot matchen mot Odd. Vi ser jo den at vi kan ryke der, men samtidig en fin kamp for det unge skeidlaget å få referanser på hvordan nivået er i norsk toppfotball, sier Hansen Wold.

Les også: Teodor (23) fra Ullevål etter dødsskredet: – Everest forblir en drøm. Jeg vil nok prøve igjen

Harstad neste for Lyn

For Lyn venter Harstad hjemme søndag 10. mai.

– Nå er det heldigvis flere dager til neste kamp. Nå skal vi ha en god treningsperiode inn mot hjemmekampen mot Harstad, sier Lyn-trener Andersen.

SE STOR BILDESERIE FRA LOKALDERBYET HER!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...