Nordre Aker Budstikke

Skianlegget gror igjen

Det gror godt på Linderudkollen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Stille på langrennsfronten om dagen, men det gror godt i høyden. – Noe skikkelig svineri, sier Svein Olav Bø i langrennsgruppa om plantene som sprer seg på kollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.07.2017 kl 08:27

LINDERUDKOLLEN: Svein Olav Bø har lest seg opp på planten, som nå gror godt rundt skitraseene i Linderudkollen Skianlegg.

Hvitsteinskløver

– Jeg har funnet ut at dette er Hvitsteinkløver, som er noe skikkelig svineri. Det har vokst seg inntil selve skiløypa og er opptil to meter høyt og står tett som en liten skog på begge sider av to av løypene, rapporterer Bø fra skianlegget.

Og legger til at han tror det må gjøres et godt stykke arbeid før det i det hele tatt vil være mulig å få lagt ut snø på sidene av selve løypetraséen.

Fulgt med masser

– Jeg har registrert planter som er høyere enn meg nede ved pumpehuset ved Åsputten - ugresset har muligens fulgt med massene som ble tilkjørt og lagt ut på skuldrene av løypa mot Kringla og løypa mot Trollvann. Det er tildels like ille på startsletta, legger Bø til.

Han har også vært i kontakt med Bymiljøetaten om problemet, og mottatt informasjon om planten - se nedenfor.


Litt forestående hagearbeid på Linderudkollen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Hvitsteinkløver

Det er en toårig plante som blir rundt 1,5 meter høy. Arten kommer opprinnelig fra Mellom-/Sør-Europa og Vest-Asia. Det er ikke kjent hvordan arten kom til Norge.

Blindpassasjer med transportmiddler er den hovedsakelige kilden til spredning i Norge.

Hvitsteinkløver har kjønnet produksjon av frø. Arten gjenkjennes på de hvite blomstene i klaser og de trekoblede, grønne bladene med nerver helt til enden av bladet.

Hvitsteinkløver blomstrer i juli-september. Det er ikke kjent hvor lenge frøene er spiredyktige.

Økologisk risiko

Hvitsteinkløver etablerer seg gjerne på grunnlendt kalkmark, der risikoen for fortrengning av sjeldne og truede arter er stor.

Bekjempelse

Hvitsteinkløver kan lukes eller graves opp. Plantedelene kan etterlates på stedet, dersom de ikke har kontakt med bakken eller rennende vann. Blomstrende individer må destrueres. Sprøyting kan også være aktuelt. Bekjempelsen må overvåkes og eventuelt gjentas over flere år.

Nordre Aker Budstikke har kontaktet Bymiljøetaten om hva den tenker å eventuelt gjøre med problemstillingen med plantene, og oppdaterer saken.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...