Nordre Aker Budstikke

Skiføret på plass igjen

Fra Frognerseteråsen tidlig mandag. Foto: BYMILJØETATEN

Bymiljøetaten melder om spor i flere løyper, etter helgens snøfall.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2020 kl 12:09

NORDMARKA:Bymiljøetaten lar ikke sjansen gå fra ivrige skiløpere, og har nå kjørt spor flere steder, etter helgens snøfall:

– Det er kjørt spor i alle løyper i Frognerseteråsen og mot Ullevålseter. Det er litt for lite snø til å bredde ut for skøyting, kan løypebas Roar Grønvold i Bymiljøetaten fortelle mandag formiddag.

Hva med Langsetløkka

Et sted hvor det ikke ble kjørt spor i helgen, er på Langsetløkka på Kjelsås og innover, noe også en leser spør om hvorfor ikke skjedde. Her svarer Bymiljøetaten:

– Det kom endelig snø, og jeg er helt enig i at det er trist det ikke ble preppet over alt. Men utfordringen var som vi fryktet, at når underlaget stort sett består av blank is, så skyver maskinen bare snøen foran seg i stedet for å lage et fast og fint underlag. I tillegg var det rett og slett farlig å kjøre maskinene på isen med nysnø oppå, for da ender det fort med en rask sklitur til skogs med fare for andre langs løypa, fører i maskinen, og vraket maskin, forklarer seksjonssjef Nordmarka i Bymiljøetaten, Knut Johansson.

Han fortsetter:


– De stedene vi kjørte i helgen var det såpass greie forhold med slake bakker uten skråhelling slik at maskinen klarte å holde seg på løypa. Maskinen på Movann prøvde seg sydover langs vannet for om mulig å komme til Langsetløkka, men måtte raskt gi opp da den bare dro av snøen og etterlot seg blank is. Den kjørte til Tømte og Holmetjern, der var underlaget bedre og snøen tørrere så der ble det veldig bra. Vi kan tenke det burde vært mulig med skuter, men da var sving det store problemet – det gikk rett fram uansett, og beltet sluret vekk snøen i bakkene.

Mange ville på ski

Han sier videre at normalt sett under slike forhold må snøen få litt tid til å feste seg til underlaget før det preppes og kjøres spor.

– Men så var det det at det var helg og mange ville endelig gå på ski i nærområdet. Og da blir det til at vi prøver, selv om det faglig sett er langt utenfor all sunn fornuft. Men blir denne snøen liggende, og vi får både litt kulde og noe mer snø, så ser det ut til at vi kan få kommet i gang igjen.

Se forøvrig føremeldingen i Markadatabasen hos Skiforeningen for oppdatert preppestatus.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...