Nordre Aker Budstikke

Skiglede for alle, med helten på plass!

Henrik Ellingvåg fikk autograf, og stolt mamma fikk tatt bilde. Martin Johnsrud Sundby tok seg tid til alle unga. Foto: JENS CHRISTIAN HOLM

220 glade barn deltok i det femte Gaustadrennet. Og skikongen Martin Johnsrud Sundby kom også i år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2017 kl 14:34

GAUSTAD: Onsdag 8. mars sto store og små, fra 2 til 14 år, på startstreken på Gaustad. Rennet er gratis, og åpent for alle.

220 barn deltok. Foto: JENS CHRISTIAN HOLM

– Dette er ikke en motsats til annet idrettstilbud, men et lavterskelarrangement. Her går deltakerne en løype, uten vinnere eller tapere. Det er åpent og tilgjengelig for alle. Målet er å videreføre dette og treffe enda bredere i fremtiden, slik at dette ikke bare er et arrangement med barn fra Oslo vest, sier Jens Christian Holm.

Sammen med Svein Ørjaseter tok han initiativ til Gaustadrennet for fem år siden.

LES OGSÅ: Gaustadrennet 2016 – Masse skimoro, 700 pølser og skikongen Martin Johnsrud Sundby


Første gang deltok 150 barn. I år var tallet 220. Tanken er at alle som vil skal få delta, og har man ikke utstyr, ordnes det med låneski fra lokale krefter og gjennom Facebook.

Kjøpmann Nexhat Kaloshi på Rema 1000 Sogn sponser premier og pølser til alle. Mange hundre pølser, brusflasker og appelsiner stiller den rause kjøpmannen med, forklarer Holm.

Og i år som i fjor dukket selveste Martin Johnsrud Sundby opp – nesten direkte fra VM i Lahti.

August Kirkeby Husebø møter sin skihelt, Martin Johnsrud Sundby. Foto: JENS CHRISTIAN HOLM

– Det var stor jubel fra deltakerne, og Martin tok seg god til til å skrive autografer og ta selfies med barna, sier Holm.


– At han, som en skihelt for mange av deltakerne, tar seg tid til dem, er stort. Skirenn blir det uansett, Martin Johnsrud Sundby til stede er et ekstra krydder for arrangementet.

LES OGSÅ: Nå har de gravd frem den gamle femmilsløypa i Marka. Sjekk dette!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...