Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Har Gunn Norges beste firmanavn?

Skjerp Deg

Gunn Lien fra Kjelsås nå helt til delfinale i Årets Firmanavn - med Skjerp Deg. Foto: PRIVAT

Det heter firmaet til Gunn Lien. Men hva tror du hun driver med?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2015 kl 16:44

DISEN: Skjerp Deg Knivsliperi og eier Gunn Lien fra Kjelsås er nominert i kåringen av Norges beste firmanavn 2015. Totalt er det nominert over 100 firmanavn til konkurransen som startet i begynnelsen av november.

Bak kåringen står Gule Sider som er Norges største bedriftsdatabase, men det er folket selv som nominerer og stemmer frem sine favoritter på www.bestefirmanavn.no.

LES OGSÅ: Den lesbiske presten som tar et rått oppgjør med Kirken

I delfinalen

Gunn Lien og Skjerp Deg Knivsliperi er nå ett av de 20 navn fra nominasjonsprosessen som har gått videre til delfinale. Vinneren av hele konkurransen blir kåret av en fagjuryen med firmanavneksperten Roger Pihl - forfatter og tidligere reklamemann - i spissen.

Gunn har drevet knivsliperiet siden september 2009 - les tidligere sak om Gunn i Nordre Aker Budstikke her.

– Jeg har utdanning som markedsfører og er også halvstudert fotograf, med allsidig kontorbakgrunn. Etter flere år fra kontor, så bestemte jeg meg for å «hoppe av» og gjøre noe med hendene mine, forteller Gunn, som nå håper at flest mulig stemmer på Skjerp Deg.

LES OGSÅ: Er redd barna skal drukne i barnehagen

Hun fortsetter.

Var lei av sløve kjøkkenkniver

– Inspirasjonen til å bli knivsliper var at jeg var - og fortsatt er - glad i å lage mat. Samtidig mektig lei av mine egne sløve kniver, og tenkte det var mange som hadde det på samme måten, og at det burde være et marked for å tilby knivsliping. Både for profesjonelle kokker og for matglade hjemmekokker.

Gunn forteller at det ikke er noen formell utdanning for å bli knivsliper.

– Så det jeg kan om kniver og sliping er selvlært.

Da hun skulle etablere firmanavn, så var det viktig for Gunn at det var på norsk, sa noe om tjenesten hun tilbyr, og at det skulle være lett å huske.

På norsk, tilbudet, lett å huske

– Navnet ble pønsket ut ved stuebordet i en sen nattetime sammen med min daværende ektefelle. Jeg får masse tilbakemeldinger på det hele tiden, at det er morsomt og småfrekt og kreativt. Alle tilbakemeldinger har vært positive, forteller knivsliperen fra Kjelsås.

Som ikke ante noe om nominasjonen i det hele tatt, før Nordre Aker Budstikke tok kontakt.

– Jeg aner ikke hvem som har nominert Skjerp Deg eller hvorfor. Men jeg synes det er kjempegøy at Skjerp Deg blir lagt merke til og at noen har vært villige til å ta seg bryet med å nominere navnet, sier Gunn.

I fjor ble det avgitt mer enn 11 500 stemmer i navnekonkurransen.

LES OGSÅ: 50-70 prosent av alle legebesøk handler om stress

– Arbeid og stolthet

–Det var veldig moro å se den store oppslutningen i fjor. Spesielt hyggelig er det å se at vi allerede nå har passert antall nominerte fra i fjor. Det er fint å se at folk engasjerer seg for bedrifter i sitt lokalmiljø og det er tydelig at det ligger mye arbeid og stolthet bak mange firmanavn, ifølge redaktør og produksjef i Gule sider, Håvard Atle Skaug.

Bakgrunnen for kåringen er ønsket om å løfte lokale bedrifter.

Godt firmanavn - lagt merke til

– Denne kåringen håper vi er med på å løfte frem alle de fine bedriftene og gode firmanavnene som rundt i Norges land. For et liten lokal bedrift er et godt firmanavn en god måte å bli lagte merke til og husket. Sålangt utmerker frisørnæringen seg med mange kreative og gode navn, men jeg er sikker på at det finnes mange gode navn i mange andre bransjer, sier Skaug.

Vil du stemme på Gunn - klikk deg inn på www.bestefirmanavn.no.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...