Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Skogbrannen i Canada er et trist eksempel på hvor ille det kan gå

9 av 10 skogbranner er menneskeskapt. Foto: BRANN- OG REDNINGSETATEN

Nå er det stor skogbrannfare. Søndag inviterer Brann- og redningsetaten til Sognsvann, blant annet vil skogbrannhelikopteret demonstrere vannbombing.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.05.2016 kl 11:34

SOGNSVANN: – Vi er inne i en tid med meget stor skogbrannfare og bålforbud. Skogbrannen i Canada er et trist eksempel på hvor ille det kan gå, skriver Brann- og redningsetaten i en pressemelding.

Og viser til at klimaendringer gir økende skogbrannfare, og branner kan ødelegge viktige skog- og rekreasjonsområder.

9 av 10

– 9 av 10 skogbranner er menneskeskapte. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap kan melde om 429 gress, kratt- og lyngbranner og 86 skogbranner på landsbasis, hittil i år. Og det er før tallene for mai måned er registrert, skriver Brann- og redningsetaten videre, og oppfordrer alle til å være veldig forsiktig med bruk av ild utendørs.

Skogbranndagen - søndag 22. mai ved Sognsvann. Her fra arrangementet i fjor. Foto: BRANN- OG REDNINGSETATEN

Skogbranndagen

Sammen med 20 aktører i beredskap og skognæringen arrangerer de Skogbranndagen førstkommende søndag, 22. mai, ved Sognsvann. Fra klokken 11.00 - 15.00. En dag som i utgangspunktet en familiedag med aktiviteter rettet mot turglade barn og voksne - i fjor var mellom 6. - 8.000 små og store på dagen.

Det vil være ulike brannbiler og mannskap på plass, i tillegg til at det vil bli holdt kurs i brannslokking.

Skogbrannhelikopteret vil også være der, og demonstrere vannbombing.

Skogbranndagen på Sognsvann er et samarbeid mellom offentlige og private skog- og beredskapsaktører. Dette er: Landbruksdepartementet, Landbruksdirektoratet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Oslo brann og redningsetat, Norges Skogeierforbund, NORSKOG, Opplysningsvesenets fond, Skogselskapet, Brannvernforeningen, Oslo Kommuneskoger,
Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Statskog og Skogbrand Forsikring.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...