Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skolebyråd ønsker bøter mot fravær

LANGE OPPHOLD: Rektor Tom Moen ved Manglerud skole er en av de som er bekymret for barn som sliter faglig og sosialt når de kommer tilbake etter lange utenlandsopphold. Foto: Arkivfoto

Skolebyråden i Oslo mener det bør vurderes økonomiske sanksjoner mot lange fravær fra skolen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2014 kl 09:41

OSLO: - Man bør vurdere å innføre bøter når barna har ugyldige fravær, sier skolebyråd i Oslo Anniken Hauglie (H) til Aftenposten.

I Oslo har Utdanningsetaten per 5. mars registrert 81 barn som befinner seg i utlandet uten at skolen er varslet eller har godkjent fraværet.

Skolebyråd i Oslo Anniken Hauglie (H) mener det er et problem at det finnes få sanksjonsmuligheter.

- I utgangspunktet har jeg tro på dialog med foreldre og skoler der man forklarer ulempene med lange utenlandsopphold. Men man bør også vurdere økonomiske sanksjoner.

Det kan være i form av bøter, eller å stanse barnetrygd ved ugyldig fravær tidligere enn regelverket åpner for i dag, sier hun.

Rektorer er bekymret for barn som sliter faglig og sosialt når de kommer tilbake etter lange utenlandsopphold.

- Lange utenlandsopphold går sterkt utover barns læringsprosess. Dette rammer også elever som har språkproblemer fra før, og noen av disse mangler også referansegrunnlag i læringsprosessen som etnisk norske barn har, sier Tom Moen, rektor ved Manglerud skole. (©NTB)

Andre saker på dittOslo.no:

14-åring slått og forsøkt ranet

Seks av ti sier nei til OL i Oslo

Naboer stoppet byggeprosjekt

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...