Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skolebyråd vil straffe fravær med å ta barnetrygden

Foreldre som holder barna borte fra skolen i lang tid, bør straffes med å miste barnetrygden, mener skolebyråd Anniken Hauglie (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2014 kl 11:04

OSLO: Tall fra Utdanningsetaten viser at 180 elever i Oslo-skolen har hatt mer enn 30 dagers fravær i løpet av det siste skoleåret. 70 elever har vært borte i 50 dager eller mer, mens tolv elever har et fravær på mer enn 100 dager, skriver Aftenposten.

- Et problem

- Vi har et problem med at en del elever er borte fra skolen i lang tid. En del tas ut for å reise til hjemlandet. Andre blir rett og slett bare borte. Det gjelder spesielt rombarn, sier Anniken Hauglie til avisen.

Hun sier fraværstallene er høyere enn hun hadde trodd og har sendt et brev til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) hvor hun ber regjeringen vurdere lovendringer for å sikre «reelle sanksjoner mot foreldres brudd på opplæringsloven».

Få sanksjoner

Hauglie sier kommunen ikke har mange sanksjonsmuligheter i dag, men mener det må vurderes om man skal kunne frata foreldrene barnetrygden.

- Økonomiske sanksjoner kan være en sanksjonsform foreldrene vil merke. Det blir veldig konkret når man mister en inntekt, og jeg tror flere da ville tenkt seg om før de tok barna ut av skolen, sier Hauglie. (©NTB)

 

FLERE NYHETER FRA OSLO:

Nå stenges t-banen mellom Sinsen og Carl Berner

Mann i 30-årene meldt savnet

Vil ha blokker på åtte etasjer i Oslo vest

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...