Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skolen avanserer – tredje best i verden

Norges Idrettshøgskole er rangert på 3. plass av over 300 idrettsvitenskapelige utdanningssteder i verden. Foto: NIH/STATSBYGG

Norges Idrettshøgskole (NIH) klatrer én plass på internasjonal liste.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2017 kl 13:37

SOGNSVANN: – Dette er en svært gledelig nyhet, sier rektor Lars Tore Ronglan ved NIH, på skolens egne nettsider.

NIH ble rangert som nummer fire i fjor og har i år rykket opp på pallplass. Det viser den nylig publiserte rangeringen av over 300 idrettsuniversiteter i verden.

Landets største

Norges idrettshøgskole er landets største og eldste idrettsutdanning og eneste vitenskapelige høgskole innen idrettsvitenskap.

Med årets pallplass er NIH for andre år på rad rangert som Nordens beste. Og kanskje enda mer imponerende er den nummer tre på verdensbasis. Rangeringen er utført av den uavhengige og anerkjente Shanghai Ranking Consultancys Globale rangering av idrettsutdanningsinstitusjoner.

LES OGSÅ: NIH har gjennomgått total rehabilitering. Slik så det ut underveis

Shanghai Ranking

Shanghai Ranking vurderer forskningen som blir utført ved institusjonen. Kriteriene som legges til grunn er forskning indeksert i Web of Science, antall siteringer på publikasjoner fra institusjonen, siteringer per artikkel, artikler publisert i de 25 prosent topp tidsskriftene på hvert fagområde, og prosent av institusjonens publikasjoner som har internasjonalt medforfatterskap.

NIH i verdenstoppen

– Med årets tredjeplass befester NIH vår posisjon i den desiderte verdenstoppen når det gjelder idrettsforskning. Dette er resultat av bevisst satsing på forskning på lik linje med utdanning over flere tiår, sier rektor Lars Tore Ronglan på skolens hjemmesider.

Han skryter videre av alle NIHs ansatte som på ulike måter har bidratt til resultatet. Han understreker at gode resultater i forskning er et teamarbeid mellom forskere, stipendiater, masterstudenter og administrativ ledelse av forskning og bibliotek.

På plassene over NIH finner vi australske Deakin University og britiske Loughborough University. NIH har tatt tredjeplasen foran amerikanske University of South Carolina.


Neste nordiske universitet på listen er Syddansk Universitet på en sjetteplass.

Les mer om rangeringen her (ekstern lenke).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...