Nordre Aker Budstikke

Skolen stengt på grunn av et stort strømbrudd

Blindern videregående skole er en av de rammede av et større strømbrudd i Gaustad-området mandag. Foto: Audun Braastad / NTB

Blindern videregående skole avlyser all undervisning mandag, etter at en større område på Ullevål og Gaustad er uten strøm.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2020 kl 14:13

BLINDERN: Der går frem av en melding på skolens nettsider mandag formiddag. Alle elever skal ha fått sms klokka 10 om at undervisningen avlyses.

Skolen skriver at de opplevde strømbrudd i dag morgen klokka 8.45, og at det er et større område ved Ullevaal Stadion som er rammet.

«Strømbrudd medfører at luftventilasjon, vannføring, varme er ute av drift og vil bruke et par timer på å restarte - derfor kan skolen ikke gjennomføre undervisning i dag,» skriver skolen.

Elvia (tidligere Hafslund Nett) opplyser på sine nettsider at 65 kunder på postnummeret 0373 er rammet av strømbrudd. Det skal være et område rundt Forskningsparken – fra Rikshospitalet i nord til Frøen i sør – og mellom Vinderen og Blindern, som er rammet.

Kommunikasjonsrådgiver Cecilie Gregersen i Elvia bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke at det er et større område enn det som vises på kartet som er uten strøm, og at også Blindern vgs. er rammet.


– Det har vært en kortslutning i en trafostasjon i området, som er årsaken til strømbruddet. Vi har entreprenør ute for å reparere feilen, men det kan ta litt tid. Vi håper at strømmen er tilbake til klokka 14, sier Gregersen.

Det stemmer at det er 65 kunder som er berørte av strømstansen, men Gregersen har ikke oversikt om det også gjelder privatkunder, eller bare bedrifter og institusjoner.

Rikshospitalet ligger tett på området som er strømløst. Medievakta ved Oslo Universitetssykehus opplyser at Rikshospitalet ikke mistet strømmen, men at sykehusets parkeringshus var uten strøm i morges. Elvia opplyser for øvrig at Rikshospitalet har nødaggregater til å kunne opprettholde driften, selv ved et strømbrudd.

Det har ikke lyktes Nordre Aker Budstikke å komme i kontakt med verken rektor på Blindern vgs.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...