Nordre Aker Budstikke

Disse skolene hevder seg blant de beste i byen

Morellbakken, Engebråten og Nordberg skoler gjør alle det bra på de nasjonale prøvene i år. Foto: Audun Braastad / NTB

Guttene presterer lavere enn i fjor, mens det er variasjoner for jentene på de ulike prøvene. Resultatene gir imidlertid ikke svar på hvordan hjemmeskole har vært, mener Utdanningsdirektoratet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2020 kl 10:04

NORDRE AKER: På ungdomsskolene er det elevene på 8. og 9. trinn som blir testet. De yngste elevene på ungdomsskolene blir testet i sine ferdigheter i lesing, regning og engelsk. 9. trinnselevene får de samme prøvene i lesing og regning.

Hver femte elev i hovedstaden er på det høyeste nivået i lesing, skriver Utdanningsdirektoratet. Og Nordre Aker-skolene gjør det veldig godt i forhold til de andre i hovedstaden.

Hovedpunktene:

  • Det er ingen endringer nasjonalt i gjennomsnittlige skalapoeng i lesing, regning og engelsk.
  • Guttene presterer litt bedre enn jentene i regning, mens i lesing er det motsatt. I engelsk presterer guttene og jentene mer jevnt. Dette er i tråd med tidligere års resultater.
  • Guttene presterer noe svakere i år sammenlignet med i fjor på alle prøvene.
  • Jentene presterer noe svakere i lesing og noe bedre i engelsk sammenlignet med i fjor.

Kilde: Utdanningsdirektoratet


8. trinn

I lesing har både Engebråten og Nordberg skoler 58 skalapoeng i snitt på 8. trinn. Det gjør at begge ligger helt i toppsjiktet i Oslo. Også Midtstuen i Vestre Aker og Øraker i Ullern har 58 skalapoeng hver.

Marienlyst har 57 og Morellbakken 55.

Lesing 8. trinn:

Engebråten: 58 (56) - best i Oslo

Morellbakken: 55 (56)

Nordberg: 58 (58) - best i Oslo

Marienlyst: 57 (56)

Nordre Aker-elevene scorer også høyt i regning. Nordberg kommer best ut av de lokale skolene på en tredjeplass i hovedstaden med 58 skalapoeng.


Engebråten og Marienlyst følger etter med 57. Morellbakken sørger for at alle bydelens ungdomsskoler er topp ti i Oslo, med 56 skalapoeng.

Regning 8. trinn:

Engebråten: 57 (54)

Morellbakken: 56 (55)

Nordberg: 58 (56)

Marienlyst: 57 (55)

I engelsk kommer skolene i bydelen noe lavere ut i forhold til hovedstadens andre skoler. Der er Marienlyst og Nordberg på en delt sjuendeplass med 56 skalapoeng.

Engebråten og Morellbakken har begge 55 i snitt.

Engelsk 8. trinn:

(Fjorårets resultater i parentes)

Engebråten: 55 (54)

Morellbakken: 55 (54)

Nordberg: 56 (55)

Marienlyst: 56 (56)

Tre av fire

De ett år eldre elevene gjennomførte som nevnt de samme prøvene som elevene på 8. trinn i lesing og regning.

I lesing gjør Engebråten, Morellbakken og Nordberg skoler det spesielt godt i forhold til de andre i Oslo. Det er kun Midtstuen som er ett skalapoeng foran med 62.

På Marienlyst er gjennomsnittet 60 skalapoeng. Også det er høyt i forhold til mange andre Oslo-skoler. Linderud ligger sist med et snitt på 46 skalapoeng.

Lesing 9. trinn:

Engebråten: 61 (62) - nest best i byen

Morellbakken: 61 (61) - nest best i byen

Nordberg: 61 (60) - nest best i byen

Marienlyst: 60 (59)


Nordberg-elevene gjorde det best i bydelen på regneprøven. I snitt hadde elevene 60 skalapoeng. Dermed ligger de som nummer tre i Oslo etter Midtstuen og private Wang Ung.

Marienlyst og Morellbakken har i snitt 59 skalapoeng i regning på 9. trinn. Engebråten er dårligst i Nordre Aker. Der er snittet 57.

Regning 9. trinn:

Engebråten: 57 (60)

Morellbakken: 59 (60)

Nordberg: 60 (60)

Marienlyst: 59 (61)

Mestringsnivåer

I motsetning til for elevene i 5. klasse, som har tre, er det fem mestringsnivåer for elevene på ungdomsskolen.

Hvert mestringsnivå har egne krav. Det laveste nivået tilsvarer 36 skalapoeng og mindre. Videre er kravet 37 til 44 på det andre. Mestringsnivå tre er 45-54 skalapoeng. Så har mestringsnivå fire 55-62 skalapoeng. For å havne på det høyeste nivået, må man ha minst 63 skalapoeng.

Klikk på bildene for bedre kvalitet og mulighet til å zoome inn!

8. trinn:

Engelsk 8. trinn, Nordre Aker.

Lesing 8. trinn, Nordre Aker.

Regning 8. trinn, Nordre Aker.

9. trinn:

Lesing 9. trinn, Nordre Aker.

Regning 9. trinn, Nordre Aker.

Kilde: Utdanningsdirektoratet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...