ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Lissette oppdaget flere hakekors i skolegården

Lissete Zefanya Malaihollo er sjokkert etter at hun oppdaget hakekorsene i skolegården på Morellbakken onsdag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

– Jeg har alltid følt meg trygg her. Da jeg så dette, ble jeg bekymret, sier tobarnsmor Lissette Qefanya Malaihollo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.07.2021 kl 00:25

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

GREFSEN: Nordre Aker Budstikke møter henne i skolegården på Morellbakken onsdag kveld. Malaihollo lekte på skolens uteområde med sønnen sin på seks år. Mannen hennes oppdaget hærverket først.

– Vi er her ofte med barna, vi bor i nærheten. Vi spiller basket her og leker med barna her, særlig yngstemann på seks år, sier hun til Nordre Aker Budstikke.

Malaihollo er tydelig preget og sjokkert etter hendelsen i nabolaget.

Onsdag kveld ble det oppdaget hakekors på uteområdet på Morellbakken skole. Foto: Christian Fredrik Borg

Det har ikke lyktes Nordre Aker Budstikke å komme i kontakt med skolens rektor eller Utdanningsetaten sent onsdag kveld.

ANNONSE

22. juli

I tillegg til seks nedtegnede hakekors, er det skrevet «Hitler 4 Life» på en av sittemøblene i skolegården.

– Kanskje er det noen som bare har kjedet seg eller lekt kul foran vennene sine. Men det er fortsatt ikke greit, og vi må reagere. «Educate yourself!» på hva det betyr det du skriver og - eller tagger.

– Det er ikke bare et hakekors her og der! Det er en stygg historie bak, understreker Malaihollo, som har bodd på Grefsen stort sett hele livet.

Morellbakken ungdomsskole hadde rundt 400 elever forrige skoleår. Foto: Christian Fredrik Borg

ANNONSE

Torsdag markeres at det er ti år siden 77 mennesker ble drept i 22. juli-terroren i regjeringskvartalet og på Utøya.

– Jeg kom til Norge da jeg var seks år og har vokst opp her. Jeg har alltid følt meg trygg her. Da jeg så dette, ble jeg bekymret. Men også sinna. Jeg har en 14 år gammel jente også - hun er ofte her på skolen. Jeg vil ikke at hun skal kjenne på frykten min, men det føles utrygt. Har vi ikke lært noe etter 22. juli-tragedien? spør Malaihollo.

Delt om hendelsen

Malaihollo har også åpnet opp om hendelsen på Instagram. Bildet, en såkalt «historie», er delt av kontoen «rasisme.i.norge».

– Jeg har delt dette fordi jeg føler at dette må deles, også fordi det nok er mange som tror at på sånne steder som Grefsen og mer vestkanten, så skjer ikke dette. Det skjer også der det ikke bor mange med etnisk minoritetsbakgrunn. Dette er noe vi må reagere på. Det er ikke greit!

Lissete Zefanya Malaihollo har bodd på Grefsen hele livet. Foto: Christian Fredrik Borg

ANNONSE

– Grefsen er hjertet mitt. Der jeg tilhører, et sted som jeg har hatt ganske mange gode minner fra. Dette skal ikke ødelegge, avslutter hun.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE