Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Skolesjefen skal på «turné» langs kysten

Ny direktør i Utdanningsetaten i Oslo Kommune Marte Gerhardsen gleder seg over gode resultater fra årets 10. klasseelever i Oslo. Foto: Privat

Og hun forteller hvordan hun og familien havnet i bydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.07.2019 kl 12:43

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer.

Marte Gerhardsen er ny direktør for Utdanningsetaten. Hun er lokal i Nordre Aker, og bor på Nordberg. Vi tok en sommerprat med skolesjefen:

- Hva opptar deg mest akkurat nå?

GLEDER SEG TIL SOMMERSKOLE: Bertine, Teodor, Marthe, Maja og Arwen, med Marte Gerhardsen, Are Enger og Ingvild Vestmoen, og en jublende journalistgjeng på Grefsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

- Osloskolen! Og jeg er glad for at de foreløpige eksamensresultatene fra 10. klassingene våre ser ut til å være veldig gode. Det er bra at god innsats gjennom mange år fra både elever og lærere gir resultater.


- Hvilke planer har du denne sommeren?

- I år blir det sommer i Norge. Nå er vi på «turné» langs kysten sørover til Arendal og besøker venner og familie. Veldig hyggelig. Etter det skal vi ha noen uker på hytta vår ved Oslofjorden.

- Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

- Det er mange! Men utflukt til Sandbukta en varm soldag med ungene står høyt.

- Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?


- Det er mye. Jeg har fortsatt barn i huset så det å være med i deres liv er det viktigste. Utenom familien er det at jeg har fått en av Norges mest spennende jobber.

Marte Gerhardsen har bodd på Nordberg i 12 år. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

- Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

- Det var moren min. Familien min hadde bodd fire år i Jakarta og skulle hjem til Norge. Vår eldste datter skulle begynne på skolen og vi trengte en norsk adresse for å kunne søke skoleplass. Vi fant forskjellige hus på Finn, og mamma gikk på visninger. Merkelig nok lå alle husene hun synes var fine like ved hennes hus, i Nordre Aker. Nå har vi bodd i bydelen i 12 år og stortrives. Fantastisk med nærhet til marka og byen samtidig, og vi har fått mange gode venner her.

- Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?


- Bade, padle kajakk, lese og være sammen med fine folk. Da er alt bra!

- Hva leser du i sommer?

- Jeg er akkurat ferdig med Tara Westovers «Noe tapt og noe vunnet» - anbefales! Nå er jeg i gang med litteratur om skoleledelse, interessant det og. Anbefaler også Marte Spurkelands «Klassen» som jeg nylig har lest. Fantastisk bok om hva en lærer kan bety.

- Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

- Jeg kan, men jeg synes det er såpass gøy med jobben min at jeg koser meg med å tenke på den også.


Les Sommerpraten med flere Nordre Aker-profiler her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...