Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Skulle hatt hybel i parkeringshuset!

Fra 11 til 130 butikker

Grethe Mannsåker (63) fra Grefsen var også kunde da kjøpesenteret på Storo åpnet for 30 år siden. Da var det 11 butikker, nå er det 130.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2014 kl 08:58

STORO: Praten går om nye gamle dager inne på Egon. Denne uken starter feiringen av 30 års-jubileum for Storo-senteret. Senterdirektør Unni Merethe Aasgaard har kommet over Grethe Mannsåker (63), som faktisk har vært kunde helt siden senteret åpnet for 30 år siden, på tomta til tidligere Foss Jernstøperi.

- Det er så hyggelig å dra ned hit og handle, eller kanskje bare for å ta en kopp kaffe med venninner. Det tar bare ti minutter å spasere ned hit, og jeg har nok vært innom her i hvert fall ukentlig siden åpningen for 30 år siden, forteller Grethe fra Grefsen, og legger til.

SE FLERE BILDER I BILDESLIDE ØVERST

- Det fleipes om at jeg nok skulle hatt hybel i parkeringshuset, ler Grethe.

- Ingen spør oss

Av gamle avisutklipp fra 80-tallet, går det frem at dengangen bydelsutvalget 33, muligens var noe fornærmet over å ikke ha blitt dratt mer inn i planleggingen av det nye kjøpesenter på jernstøperitomta.

«Det er ingen som spør oss om vår mening! ...På den måten blir bydelsutvalgenes medbestemmelsesrett det reneste sludder...» ifølge Erik Danielsen, den gang formann i bydelsutvalg 33, Grefsen Kjelsås og Nydalen.

Bydelsutvalget fryktet dengangen at bruksendringen fra jernstøperi til kjøpesenter, blant annet ville føre til økt trafikk og at nærbutikkene skulle bli konkurrert bort. At bydelsutvalget fikk noe rett, kan nok ikke senterdirektøren benekte. Da senteret skulle etableres, så var det heller ingen hemmelighet at senteret satset på de «bilende kundene».

- Likevel, vi har jo kun 520 parkeringsplasser som direkte tilhører senteret. Vi skulle gjerne hatt mange flere, men det sier kommunen nei til, forteller Aasgaard.

Fra 11 til 130

Fra starten med 11 butikker, og vinmonopol og bank, ved åpningen høsten 1984, kan vel det som har skjedd med Storo-senteret, eller Storo Shopping og eiet av Olav Thon, mildt sagt kalles en «total, extreme makeover». 

Fra 4500 kvadratmeter til dagens 56.000 kvadratmeter. Fra 11 butikker til 130, og også med stort treningssenter i toppetasjen. Fra 1 milliard omsetning i 2009, til 2 milliarder i omsetning i 2012, etter at senteret var ferdig bygget ut.

Senterdirektøren kan avsløre at det kniving mellom Oslo-sentrene om størst omsetning.

- He, he. Jada, vi konkurrerer så klart om det. I fjor var vi størst, men akkurat nå så ligger CC-Vest foran oss. Men vi skal slå knallhardt tilbake i juleshoppingen, understreker Aasgaard.

2.1 milliard i omsetning

Omsetningen for fjoråret var på svimlende 2.1 milliarder kroner. Så langt ser ikke inneværende år ut til å bli noe dårligere.

Aasgaard har selv snart tjueårsjubileum som senterdirektør på Storo. Ifølge henne selv «verdens beste jobb», og hvor ingen dag er lik.  Men selv om konkurransen fra de andre store sentrene i Oslo er tøff, så er det andre hun frykter mer.

- En tøff konkurrent er netthandelen. Det jeg tenkte da jeg startet her for 18 år siden, var at postordrehandelen, dengangens netthandel, også var en stor konkurrent. Folk er glade i å handle på nett. Da gjelder det å være kreativ å kunne tilby blant annet «goder» som følger med det å fysisk gå i butikken å handle, fremfor å shoppe hjemmefra, via pc'en og nettet, sier Aasgaard.

Egen skøytebane

Kreativitet er det på Storo. Eksempelsvis; Hvilke andre sentre kan friste med blant annet egen skøytebane? Til våren er det også planer om egen skateanlegg ved senteret.

Mens det for Grethe er mer enn nok med hyggelig betjening, god service og et bra utvalg av butikker, selv om hun nok kunne tenke seg enda flere frittstående «damebutikker»

- Men det er faktisk veldig mye fine folk som jobber i butikkene her på Storo. Blant annet i matbutikken er det jo en fryd å handle, makan til hyggelig betjening tror jeg man skal lete lenge etter, roser Grethe.

Blir i 18 år til

Men spørs om senterdirektøren selv drar på sentershopping i fritiden.

- Ha, ha. Nei, jeg er nok ikke den som raser rundt på kjøpesentre på lørdagen. Jeg har jo shopping rundt meg hele dagen her. For øvrig et dynamisk og inspirerende miljø å jobbe i. Mye unge folk som jobber i de forskjellige butikkene, og med mye energi.

Som senterdirektøren.

- Jeg tror jeg blir i 18 år til jeg, ler Aasgaard.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...