Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Slik blir trikkehverdagen det neste halvåret

Det blir buss for trikk i sentrum, og annet kjøremønster på 11-, 17- og 18-trikken. Hit til John Colletts plass vil det riktignok kjøre trikk, ikke buss, men 18-trikken innstilles. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Fra midten av august trafikkeres trikkestrekninger i sentrum med buss. Slik vil endringene påvirke din reisehverdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2017 kl 08:42

OSLO: Fra 14. august setter Ruter inn buss for trikk på strekningen mellom Jernbanetorget og Holbergs plass. Erstatningstilbudet skal kjøres frem til våren 2018, melder Ruter selv.

Trikkepassasjerer på linjene 11, 17 og 18 skal fra midten av august benytte seg av buss på strekningen mellom Holbergs plass og Jernbanetorget. Erstatningstilbudet settes inn fordi det utføres en total gaterehabilitering i Tullins gate, Kristian August gate og Pilestredet mellom Holbergs plass og Grensen.

I en periode vil det ikke være mulig å kjøre trikk gjennom anleggsområdet, og derfor setter Ruter inn buss for trikk mellom Jernbanetorget og Holbergs plass/Frydenlund.

Bussene vil ha hyppige avganger og betjene holdeplassene Holbergs plass/Frydenlund, St. Olavs plass, Hammersborggata og Jernbanetorget.

Trikkelinjene «deles i to», og trikkene vender ved Holbergs plass og Jernbanetorget

Linje 11 til Kjelsås

Linje 11 vil kjøre mellom Majorstuen og Holbergs plass, på Holbergs plass vil trikkene stoppe på midlertidig holdeplass i Holbergs gate ved Pilestredet.

På motsatt side av bruddet vil linje 11 kjøre mellom Jernbanetorget C og Kjelsås.

Linje 17 til Rikshospitalet

Linje 17 vil trafikkere strekningen Rikshospitalet - Holbergs plass, og på Holbergs plass stopper trikkene på midlertidig holdeplass i Holbergs gate ved Pilestredet.

På motsatt side av bruddet vil alle avganger for 17- og 18-trikken i retning Grefsen og Holtet gå fra Jernbanetorget C. Linje 17 mellom Holbergs plass og Rikshospitalet får flere avganger for å dekke opp bortfallet av linje 18.

Buss for trikk mellom Holbergs plass og Jernbanetorget

Erstatningstilbudet vil kjøre strekningen mellom Jernbanetorget og Holbergs plass, som til vanlig betjenes av trikkelinjene 11, 17 og 18.

Buss for trikk stopper ved følgende holdeplasser retning Frydenlund:

 • Jernbanetorget E
 • Hammersborggata
 • St. Olavs plass
 • Frydenlund

Overgang fra buss til trikk skjer på Frydenlund.


Buss for trikk stopper ved følgende holdeplasser retning Jernbanetorget:

 • Holbergs plass (midlertidig holdeplass i Pilestredet ved Holbergs gate)
 • St. Olavs plass
 • Hammersborggata
 • Jernbanetorget E

Overgang fra buss til trikk skjer på Holbergs plass.

Bussene vil kjøres cirka hvert fjerde minutt i rushtiden, og ellers med mellom syv og 15 minutters mellomrom.

Ruters råd om alternative reiseveier

– Ruter beklager de ulemper avviket medfører for våre kunder, og vil råde reisende som har mulighet til å benytte seg av alternative reisemåter, skriver selskapet i en pressemelding.


Beregn god tid, og bruk reiseplanlegger på ruter.no eller i RuterReise-appen for å planlegge turen, er oppfordringen til de reisende.

 • Reisende til Rikshospitalet kan ta T-bane linje 4 og linje 5 til Forskningsparken, og bytte til trikk til Rikshospitalet (linje 17).
 • Reisende til Ullevål sykehus kan ta T-bane til Majorstuen og linje 20 til Ullevål sykehus.
 • Reisende til Blindern kan ta T-bane til Blindern eller Forskningsparken.
 • Reisende til Høyskolen i Oslo kan reise til Nationaltheatret og gå opp, eller benytte busslinje 21 til Sofies plass eller 37 til Stensberggata.

Bakgrunn

For å kunne tilby et godt trikketilbud skal Oslo kommune gradvis fornye hele trikkeparken, og etter planen skal de første nye trikkene prøvekjøres i løpet av 2020.

Trikken skal få nye skinner tilpasset nye trikker, vann- og avløpsnettet skal byttes ut, og det blir helt nye gater med gatesten og gatemøblering.

Snart starter også arbeidene med ny trikkeinfrastruktur i Grefsenveien. Du kan lese mer om disse planene her.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...