Nordre Aker Budstikke

Slik er arbeidsledigheten i Nordre Aker nå

Nordre Aker har minst arbeidsledighet i hele Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Gjenåpningen av Oslo fortsetter, og det gir stor reduksjon i antallet delvis ledige.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Det melder NAV Oslo i en pressemelding fredag formiddag.

Ledighetstallene for juli viser at det i Oslo er 25 276 personer registrert som helt eller delvis ledige. Det er en nedgang på 2.622 personer sammenlignet med juni.

Antallet helt ledige i Oslo utgjør nå 16.854, mens 8.422 er delvis ledige. Det er 1.061 flere helt ledige enn forrige måned og 3.683 færre delvis ledige. I alt er 4,2 prosent av arbeidsstyrken helt ledige, mens 2,1 prosent er delvis ledige. Tilsvarende tall for landet er 3,1 og 1,7 prosent.

– Antallet helt ledige har økt i juli. Dette henger sammen med at mange registrerer seg som arbeidsledige om sommeren når arbeidsforhold eller studier avsluttes. Samtidig ser vi en sterk nedgang i antallet delvis ledige, som tyder på at mange har vendt tilbake arbeidsplassen sin eller fått ny jobb, sier direktør Sonja Skinnarland i NAV Oslo.

Høyest andel i landet

Antallet utlyste stillinger i Oslo har også økt betraktelig sammenlignet med samme tid i fjor.


– Dette lover godt for både arbeidsgivere og jobbsøkere i Oslo. Det vil ta tid å komme tilbake på ledighetsnivået som var før koronapandemien. Selv med ledighetsnedgangen som vi har sett de siste par månedene, er ledigheten i Oslo nesten dobbelt så høy som den var før korona, fortsetter hun.

Oslo har gjennom pandemien vært fylket med den høyeste andelen helt ledige og blant fylkene med den høyeste andelen delvis ledige, noe som også er situasjonen i juli. Oslo er fortsatt fylket med den største andelen permitterte med 2,2 prosent av arbeidsstyrken, mens tilsvarende tall for landet er 1,4 prosent.

Synker i alle bydeler

Under koronapandemien har alle bydelene i Oslo opplevd betydelig økning i antall helt og delvis ledige. Gjenåpningen av Oslo har snudd trenden, og i juli har den samlede ledigheten gått ytterligere ned i alle bydeler og aller mest i sentrumsbydelene. Det henger sammen med ledighetsnedgangen innen restaurantbransjen, og at mange av disse virksomhetenes ansatte bor i sentrum.

Slik er ledigheten i bydelene nå:

  • Høyest ledighet finner vi i bydelene Søndre Nordstrand og Alna hvor henholdsvis 6 og 5,8 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige. Deretter følger bydel Stovner med 5,7 prosent.
  • Lavest ledighet blant de helt ledige har bydelene Nordre Aker og Vestre Aker med henholdsvis 2,6 og 2,9 prosent.
  • Bydelene Alna og Grorud har høyest delvis ledighet begge med 2,7 prosent, tett fulgt av bydelene Stovner og Gamle Oslo med 2,6 prosent.
  • Bydelen med lavest delvis ledighet er Nordre Aker med 1,4 prosent.


Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...