Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Slik er boligprisene i Oslo nå

Til tross for stor aktivitet på boligmarkedet flater prisene nå ut. Se hvor mye en bolig koster der du bor.

STABILT: Christian Vammervold Dreyer forteller om et stabilt boligmarked med lav prisvekst og mye aktivitet. Foto: Foto: Trine Solberg

Boligprisene flater ut og det selges bruktboliger som aldri før viser nye tall fra Eiendomsmeglerbransjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Fra 8210 solgte bruktboliger i mai i fjor, ble det solgt 9217 bruktboliger samme måneden i år, hvilket utgjør en økning på 12 prosent.

- Dette er den nest høyeste registrerte veksten i bruktmarkedet i mai, forteller Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes forening under Eiendomsmeglerbransjens pressekonferanse onsdag.

Ved utgangen av mai i år lå det 15 415 boligannonser på Finn.no, mot fjorårets 13 870.

LES OGSÅ: - Prisene i Solveien kommer til å øke betydelig

Prisene flater ut

Boligprisene var i mai i år 0,1 prosent høyere enn i april, hvilket gjør at de nå er 0,3 prosent høyere enn i mai i fjor. Prisene har altså flatet ut på landsbasis.

I Oslo er økningen litt høyere, da prisene steg prisene med 0,4 prosent i mai. Gjennomsnittlig pris per kvadratmeter i Oslo er da 47 616, hvilket gir en pris på 2 856 960 for en bolig på 60 kvadratmeter.

Forskjeller i Oslo

Det er også store forskjeller mellom bydelene, der Østensjø, Alna og Grorud er bydelene med høyest prisvekst en siste måneden, med opp mot 0,9 prosent på Alna. På Søndre Nordstrand har prisene sunket med 0,8 prosent.

Mens eneboligene ikke har steget med mer enn 0,1 prosent siden april, har leilighetenes verdi økt med 0,5 prosent.

LES OGSÅ: Prisrekord for rekkehus på Manglerud

Balansert marked

Å selge boligen tar også kortere tid hver måned.

I mai tok det i gjennomsnitt 36 dager på landsbasis, noe som er to dager kortere enn i april, men åtte dager mer enn på samme tid i fjor.

Her er det store regionale forskjeller forteller Vammervold Dreyer. Mens det i Oslo, Bodø og Bergen tar rundt tre uker, kan man måtte regne med tre måneder i andre steder i landet.

Man må også regne med flere budrunder før boligen blir solgt.

- Mange får gode priser, men må også gjerne ut i flere runder før man får solgt, sier Dreyer.

LES OGSÅ: Oslos mest sentrale hytte?

Tror på vekst i 2014

Dreyer sier tallene vitner om et balansert boligmarked, der prisene holder seg nede og aktiviteten i markedet er høyt. Han tror det vil holde seg slik fremover.

- Vi vil ikke oppleve den prisstigningen vi hadde i 2011 og 2012 og vi har et veldig balansert boligmarked, sier han.

- Jeg tror vi får en årsavslutning med positivt fortegn.

LES OGSÅ:

1,35 mill over takst på Skullerud

Denne hytta kan du få gratis

Denne boligen ga prisrekord på Bøler

Dette huset ble solgt 1 million over takst

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...