Nordre Aker Budstikke

Disse stedene har Nordre Aker-innbyggerne blitt smittet

Overlege Erlend Elde testes for korona av Byrådsleder Raymond Johansen ved teststasjonen utenfor Aker legevakt tidligere i år (Illustrasjonsfoto). Foto: Gorm Kallestad / NTB

Oslo kommune oppgir hvor de 155 smittetilfellene i bydelen den siste måneden antas å ha oppstått.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.12.2020 kl 17:34

NORDRE AKER: Tall som Nordre Aker Budstikke har fått tilgang til, viser for første gang hvordan smittetilfellene i bydelen antas å ha oppstått.

Tallene er basert på antatte smittesteder de siste fire ukene, uke 47 til 50. Totalt er det 155 smittetilfeller i bydelen i denne perioden.

I Nordre Aker er det, som alle andre bydeler, i husstanden de fleste har blitt smittet. Snittet i Oslo er 39 prosent, og andelen er ett prosent lavere i Nordre Aker.

Flere tilfeller for studenter enn fleste andre bydeler

Antatte smittesteder for tilfeller i Nordre Aker uke 47-50:

Prosentandelen er andelen smittestedene utgjør av det totalt antallet smittede i bydelen.

  • Husstand - 38 prosent
  • Ukjent - 16 prosent
  • Jobb - i arbeidstid - 13 prosent
  • Samling i privat hjem - 10 prosent
  • Annet - 8 prosent
  • Barnehage og skole (barn/elev) - 4 prosent
  • Universitet/høgskole - 4 prosent
  • Organisert fritidsaktivitet - 3 prosent

Kilde: Oslo kommune, Beredskapsetaten


Kun bydelene Sagene og Grünerløkka har større andel smittede blant studenter. Sagene har fem prosent og Grünerløkka syv. St. Hanshaugen har som Nordre Aker fire prosent.

Andelen som har blitt smittet i husstanden, varierer fra bydel til bydel. I St. Hanshaugen har 24 prosent av smittetilfellene oppstått i husstanden, mens flest har blitt det i Søndre Nordstrand. Der spores 49 prosent av bydelens smittetilfeller til husstanden den siste tiden.

Nabobydel Sagene er bydelen med størst antall smittetilfeller med ukjent opphav. 26 prosent av tilfellene har ukjent smittested. i Nordre Aker er det samme tallet 16 prosent.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...